<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- 2016 og 2017 blir stygt

Først i 2018 eller 2019 kommer oppturen, ifølge Seadrill-sjefen Per Wulff.

    Publisert 25. feb. 2016 kl. 15.08
    Oppdatert 25. feb. 2016 klokken 15.32
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 361 ord

    John Fredriksens riggselskap Seadrill levert torsdag kvartalstall for 4. kvartal 2015. Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 279 millioner dollar i 4. kvartal 2015, mot 150 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 231 millioner dollar.Driftsinntektene beløp seg til 959 millioner dollar, sammenlignet med 1.261 millioner dollar i 4. kvartal 2014. Analytikernes forventninger lå her på 961 millioner dollar.Seadrill meldte dessuten om planer om å kommunisere finansieringsplaner i løpet av første halvår 2016, melder TDN Finans.- Vår 2016 likviditet er god, og vi tar sikte på å formidle våre finansieringsplaner i løpet av første halvdel av året, uttalte konsernsjef Per Wulff i kvartalsrapporten torsdag.I et intervju med nyhetstjenesten TDN Finans levner konsernsjef Wulff imidlertid liten tvil om at selskapet og bransjen går gjennom svært tøffe tider. - Markedet vil komme tilbake, men det blir en gradvis oppgang. 2016 og 2017 blir stygt, sier han i intervjuet.Frem mot den ventede oppgangen forblir målet å sysselsette riggene, samt bygge ordrebok. Wulff viser til «blend and extend»-avtaler som den Seadrill har inngått for «West Eclipse».- Disse avtalene er ikke forretningsmessig veldig gode, men de er mye bedre enn å legge en rigg i opplag. Når du har så mange rigger som vi har, kan vi akseptere at noen går til driftskostnader og har liten fortjeneste. Dette for å holde disse klare for oppdrag, sier han til TDN.Wulff mener det vil bli flere slike avtaler fremover.- Men ikke for enhver pris, presiserer han overfor TDN, og legger til at det i 2016 og 2017 er utfordrende å slutte rigger som går av kontrakt.Forventningen til at markedet vil snu i 2018 eller 2019 skyldes ventet oppgang i oljepris, og at oljeselskapene vil øke aktiviteten i tråd med dette.- Jo lengre den svake perioden blir desto mer interessant blir gjeninnhentingen som kommer. Dette fordi de riggene som er lagt i opplag og er over 15 år, antakelig ikke kommer tilbake i markedet, sier han til TDN.Ifølge Wulff må 75 rigger skrapes for at markedet skal komme i balanse. Seadrill kommer imidlertid ikke til å bidra, fordi selskapet ikke har så gamle rigger i regioner der skrapningsbehovet er prekært.