<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Greenspan: -Det er en god stund siden jeg var optimist

Fortrengt etterspørsel gjør USAs tidligere sentralbanksjef Alan Greenspan pessimistisk.

Publisert 4. mars 2016 kl. 11.12
Oppdatert 4. mars 2016 klokken 11.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 103 ord
Greenspan er pessimist
Fortrengt etterspørsel gjør USAs tidligere sentralbanksjef Alan Greenspan pesimistisk.

- Jeg er ikke optimist og har heller ikke vært det på en stund. Jeg vil heller ikke bli optimist før vi har løst sosialpolitiske spørsmål, sier USAs tidligere sentralbanksjef Alan Greenspan.Greenspan viser til at dagens situasjon i USA skaper fortrengt etterspørsel, det vil si en situasjon der offentlige utgifter reduserer andre etterspørselskomponenter.Med tanke på Kina er han heller ikke spesielt optimistisk.-Veksttakten avtar dramatisk, og alle som studerer nøkkeltallene vil fortelle deg at de ikke er sikre på hvilke som er reelle og hvilke som ikke er det, sier Greenspan.At Kinas økonomi skal vokse 7-7,5 prosent per år ser Greenspan som en umulighet.