<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har ikke overholdt en eneste tidsfrist siden noteringen

Obligasjonslån utstedt av Tore Lies Otium AS strykes fra notering på Nordic ABM som følge av gjentatte brudd på Børsens regelverk knyttet til regnskapsrapportering.

Publisert 4. mars 2016
Oppdatert 4. mars 2016
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
Tore Lie. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.

Oslo Børs opplyser i en pressemelding at obligasjonslån utstedt av Otium AS med ISIN NO0010665367 strykes fra notering på Nordic ABM med virkning fra 18. mars 2016. Siste noteringsdag vil være 17. mars 2016. - Oslo Børs anser lånet som uegnet for videre notering som følge av gjentatte brudd på bestemmelsene i ABM reglene knyttet til regnskapsrapportering, opplyser de i meldingen. Det er Stavanger-investoren Tore Lie som står bak selskapet Otium. Selskapets brudd på regelverket har ifølge børsen vært systematiske og vedvarende.- Otium har ikke overholdt noen tidsfrister for regnskapsrapportering siden obligasjonslånet ble notert på Nordic ABM mai 2013. Otium har tidligere mottatt brev fra Børsen med uttrykkelig kritikk for oversittelse av frist for finansiell rapportering. Børsen henstilte da selskapet om å gjennomgå sine rutiner for å sikre at dette ikke gjentok seg. Da tilsvarende brudd likevel gjentas, vedvarende og grovt, anser Børsens dette som en skjerpende omstendighet, skriver Oslo Børs i meldingen. Obligasjoner listes med en pålydende på 100. Siste omsetning i Otium AS 12/15 FRN, som har en kupongrente og utløp 31. mars 2017, gikk for 20,13. Det er altså flere enn Oslo Børs som har revet seg i håret over dette lånet.- Det er selvfølgelig ikke akseptabelt å ikke gi investorene informasjon, sier kredittanalytiker Pål Ringholm i Swedbank til Hegnar.no, og legger til at han synes børsens beslutning høres fornuftig ut.