<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Øker Hagens Orkla-honorar

Publisert 17. mars 2016 kl. 08.38
Oppdatert 17. mars 2016 klokken 08.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
Eivind Yggeseth

Valgkomitéen i Orkla innstiller på gjenvalg av samtlige aksjonærvalgte styremedlemmer, går det frem av en børsmelding torsdag.Orkla-styret består av Stein Erik Hagen (leder), Grace Reksten Skaugen (nestleder), Ingrid Jonasson Blank, Lisbeth Valther, Nils Selte og Lars Dahlgren.- Det er valgkomiteens vurdering at det enkelte styremedlem, og styret som kollegium, fungerer godt, heter det i innstillingen.For å sikre Canicas og Hagen-familiens langsiktige eierskap og involvering i Orkla har Canica foreslått for valgkomitéen at Caroline Hagen Kjos innstilles som personlig varamedlem for de to styremedlemmene nominert av Canica: Stein Erik Hagen og Nils Selte.Øker Hagen-honorarValgkomiteen innstiller videre på gjenvalg av Stein Erik Hagen som styreleder og Grace Reksten Skaugen som nestleder. Begge foreslås valgt for en periode på ett år.En samlet valgkomité innstiller på gjenvalg av Anders Christian Stray Ryssdal, Leiv Askvig og Karin Bing Orgland som medlemmer av valgkomiteen, med førstnevnte som leder.Valgkomitéen består også av Canica-nominerte Nils-Henrik Pettersson, som i 2015 ble valgt for en periode på to år og derfor ikke var på valg i år.Vi tar også med at honoraret til styrets leder økes fra 680.000 til 700.000 kroner per år, mens det for nestlederen foreslår økt fra 530.000 til 545.000 per år.Hele innstillingen her.