<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Honorarfest for Schibsted-styret

Midt i en tid med nedskjæringer foreslår valgkomiteen i Schibsted å øke konsernstyrets honorarer med 22,5 prosent.

Publisert 29. apr. 2016 kl. 05.39
Oppdatert 29. apr. 2016 klokken 06.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 231 ord

Forslaget legges fram på generalforsamlingen 11. mai, skriver Dagens Næringsliv .For styreleder Ole Jacob Sunde vil honorarpålegget bety en økning fra dagens 800.000 kroner i året til 980.000 kroner. For de øvrige styremedlemmene foreslås økninger fra 375.000 til 460.000 kroner.Sentrale tillitsvalgte reagerer sterkt på forslaget.– Vår oppfatning er at valgkomiteens forslag er skjærende umusikalsk og dypt provoserende. Schibsted-styret ligger allerede på et svært høyt nivå, sier konserntillitsvalgt Sven Arne Buggeland til Dagens Næringsliv.De fleste av Schibsteds mediehus har de siste månedene vært gjennom nedbemanningsrunder. I Bergens Tidende har 25 ansatte tatt sluttpakke, mens ytterligere to ansatte har valgt å gå til sak mot arbeidsgiveren for ugyldig oppsigelse.– Det blir helt latterlig når vi sitter i lønnsforhandlinger med ledelsen i BT og ber om en tusenlapp i lønnsøkning, og tilbakemeldingen vi får er at «gir vi dette så går det utforbakke», sier klubbleder Dag Idar Tryggestad.Valgkomiteens leder John A. Rein sier at forslaget blant annet kommer som en følge av mediekonsernets størrelse og vekst de siste årene.– Det er to grunner til at vi har foreslått en økning. For det første driver Schibsted en stor og mangslungen internasjonal virksomhet og må rekrutterer styremedlemmer i et internasjonalt marked hvor honorarene er høyere enn det som er vanlig i Norge. For det andre har Schibsted vært gjennom en enorm vekst som gjør at arbeidsmengde, kompleksitet og ansvaret har økt betraktelig de siste årene, sier han.