<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Dette er en fryktelig tung periode

Statoils ferske USA-sjef har planer om å kutte kostnadene med 40 dollar fatet, samtidig som lønnsomheten skal dobles.

Publisert 08:32 4. mai 2016
Oppdatert 08:41 4. mai 2016
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 192 ord
Eivind Yggeseth

Ett oljeselskap går konkurs i uken. Titusenvis av ansatte har mistet levebrødet. Og mer kan ifølge eksperter være i vente for nordamerikanske oljeselskaper, skriver Dagens Næringsliv.- Dette er en fryktelig tung periode for industrien. Men det er mulig å gjøre betydelige grep nå som kan gi oss fortrinn fremover, sier Statoils ferske USA-sjef Torgrim Reitan til avisen.Han ble i høst bedt om å ta over Statoils virksomhet i Nord-Amerika, som er hardt rammet av krisen.- Vi har langt igjen. Det er et krevende bilde. I 2015 trengte vi 80 dollar for å tjene penger i USA. Denne virksomheten er ikke der den skal være. Vi har mye og hardt arbeid foran oss, påpeker han.Nå har Reitan satt seg det han ifølge avisen kaller et «veldig ambisiøst» mål for å snu skuten. Kostnadene skal kuttes med 40 dollar per fat, samtidig som lønnsomheten skal dobles i løpet av tre år.- Vi skal transformere denne virksomheten fra å tjene penger ved høye priser til også å kunne tjene penger ved lave priser. Planen bringer oss ikke helt til målet, men vi er helt overbevist om at vi skal klare det, sier han til DN.