<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Anbefaler kjøp av Marine Harvest og Grieg Seafood

DNB Markets anbefaler kjøp av Marine Harvest og Grieg Seafood.

  Publisert 29. juni 2016 kl. 10.34
  Oppdatert 29. juni 2016 klokken 10.36
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 182 ord
  Meglerbordet hos DNB Markets. Aksjer Aksjehandel Børs Børskurs Økonomi Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

  Marine Harvest Group legger frem rapporten for 2. kvartal 18. august, men vil ifølge DNB Markets kunne legge frem en oppdatering av enkelte nøkkeltall for kvartalet på et tidligere tidspunkt i juli.«Spørsmålet i markedet ser i første rekke ut til å være hvor solid kvartalet viser seg å bli. Konsensus venter en EBIT på 159 millioner euro, mens vårt estimat ligger på 147 millioner euro. Dette estimatet inkluderer da ikke forventede 7 millioner euro i EBIT-bidrag fra tilknyttede selskaper. I tillegg kan det komme engangskostnader knyttet til virksomhetene i Chile og UK», skriver DNB Markets i dagens morgenrapport. Videre venter meglerhuset et utbytte på 0,28 euro pr aksje, inkludert 0,01 europ pr aksje i ekstraordinært utbytte etter salget av andelen i Grieg Seafood.DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Marine Harvest Group med et kursmål på 165 kroner pr aksje. Siste notering er 139,70 kroner, opp 1,7 prosent.Meglerhuset har dessuten en kjøpsanbefaling på Grieg Seafood med et kursmål på 65 kroner pr aksje. Aksjen omsettes onsdag for 56,25 kroner, opp 4,2 prosent.Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest.