<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bankaksjer blør etter brexit

Bankaksjene fortsetter å få juling etter britenes brexit. 

  Publisert 27. juni 2016 kl. 15.23
  Oppdatert 27. juni 2016 klokken 15.23
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 198 ord
  Bankaksjer stuper etter brexit
  Europeiske bankaksjer faller kraftig for andre dag på rad

  Britiske banker fikk en grufull runde juling for andre dag på rad mandag. Etter en pause i handelen i bankaksjer på London-børsen, er handelen i gang nå.Lloyds faller 9,4 prosent, Barclays er ned 16 prosent og RBS faller 19 prosent.Italia vurderer bankpakkeItalia skal, ifølge Bloomberg, vurdere å pumpe 40 milliarder euro i frisk kapital inn i bankene etter det massive salgspresset i kjølvannet av brexit. Kilden Bloomberg har snakket med vil være anonym, og sier beløpet skal foreløpig være til diskusjon. Kilden sier videre at det ikke er tatt noen endelig beslutning.Italia sliter med 360 milliarder euro i råtne lån som har hopet seg opp i bankene. Allerede før brexit var en realitet hadde italienerne tatt grep for å stabilisere banksystemet i landet.UniCredit er ned 7,4 prosent tidlig mandag ettermiddag, mens Intesa Sanpaolo faller 10,3 prosent.Svenske banker fallerBlant de nordiske bankene er DNB ned tre prosent, Storebrand faller 3,8 prosent og Gjensidige er ned 1,7 prosent.I Sverige trekker Nordea ned 6,1 prosent, Handelksbanken faller 10,2 prosent, Swedbank er ned 7,8 prosent og SEB er ned 9,6 prosent. Stockholmshandelen er påvirket av at Sverige hadde stengt fredag. I Tyskland faller Deutsche Bank 6,7 prosent mens Commerzbank er ned 5,4 prosent.