<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Citi kutter i Norwegian

Pundet fortsetter å stupe.

  Publisert 27. juni 2016 kl. 11.26
  Oppdatert 27. juni 2016 klokken 11.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 224 ord
  Eivind Yggeseth

  Britene sjokkerte en hel verden før helgen ved å si nei til videre EU-medlemskap.Resultatet av Brexit-avstemningen i Storbritannia utløste kraftige reaksjoner i valutamarkedet, der særlig pundet svekket seg kraftig.15 milliarder i dollarlånDen norske kronen svekket seg også kraftig - mot euro og dollar.Og nettopp valutaeffekten var analytikerstandens forklaring på hvorfor Norwegian dundret ned over ni prosent på børsen fredag.- Det påvirker Norwegian negativt, ettersom selskapet har flere kostnader enn inntekter i de to valutaene, sa Hans Erik Jacobsen i Swedbank til Finansavisen lørdag.Avisen viste til at flyselskapet har dollar­lån på totalt 15 milliarder kroner, og ingen valutasikring.Citi kutter NorwegianOg nedturen fortsetter for lavprisflyselskapet på børsen mandag. Dagens fall er på 8,5 prosent til 285,50 kroner.dn.no melder ifølge TDN Finans i dag at Citi i en oppdatering kutter kursmålet på Norwegian fra 375 til 325 kroner.Meglerhuset øyner høyere risiko i selskapets økte satsing i Storbritannia, og viser til svakere pund og forventet økt regulatorisk kompleksitet ved en Brexit.Pundet stuper videreValutamarkedet fortsetter for øvrig der det slapp fredag, med kraftig pundsvekkelse og svekkelse av norske kroner mot dollar.Pundet har falt til de laveste nivåene siden 1985, og GBPUSD står mandag formiddag i 1,3296, tilsvarende en svekkelse på 2,8 prosent i dagens handel.USDNOK står i skrivende stund i 8,4902, tilsvarende en kronesvekkelse på 0,1 prosent. EURNOK står i 9,3722, noe som betyr at kronen har styrket seg 0,5 prosent.