<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Fisk blir en trygg havn

Laksefesten fortsatte mandag.

Publisert 28. juni 2016 kl. 08.32
Oppdatert 28. juni 2016 klokken 08.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 138 ord
Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

- Folk flykter til fisk når det er uro i markedet. Det er en trend vi har sett lenge og som fortsetter. Sjømat er den sektoren av noen som vil tjene på brexit. Svakere norsk krone er positivt for næringen, sier sjømatanalytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets til DN.- Fisk blir en trygg havn. Det er trygge og attraktive selskaper. Jeg fortsetter å bli overrasket over hvor sterk sektoren er. Det er en fantastisk cash-generering i laksenæringen for tiden, med direkte avkastning på aksjene, fortsetter analytikeren.Konsernsjef Leif Inge Nordhammer i Salmar tror ikke laksenæringen vil tape på brexit, snarere tvert imot.- For oss som har virksomhet i UK, er svakere pund positivt for selskap som eksporterer fisk ut fra UK, sier Nordhammer.Han peker også på at det at kronen har svekket seg mot dollar, er positivt for lakseeksportører.