<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Må ikke gjøre brexit verre enn det er

Jens Stoltenberg må forsikre om at Storbritannia er en del av Vesten og at Nato fortsetter som før.

    Publisert 30. juni 2016 kl. 08.20
    Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 05.48
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 108 ord

    – Den britiske beslutningen endrer fundamentalt Storbritannias forhold til EU, men veldig mye fortsetter som før. Storbritannia vil fortsatt være en del av et bredt vestlig samarbeid, med en åpen økonomi, og en viktig handelspartner, sier generalsektretær i Nato Jens Stoltenberg til DN.Avisen spør om ikke Europa og Natos største militærmakt på europeisk side er svekket.– Storbritannia vil fortsette som et fullverdig medlem av Nato. De har forsikret oss om at de vil stå ved alle sine forpliktelser i alliansen, sier Stoltenberg, og fortsetter;– Jeg var blant dem som advarte mot brexit. Men vi må ikke gjøre brexit verre enn det er og dramatisere situasjonen unødvendig, sier Stoltenberg.