<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Moody's kutter forventningene

Kredittbyrået Moody's justerer ned sine forventninger til britisk økonomi. Landets kredittvurdering blir foreløpig stående uendret.

  Publisert 25. juni 2016 kl. 07.08
  Oppdatert 25. juni 2016 klokken 07.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 120 ord
  Lefteris Pitarakis

  Storbritannia er en av verdens ledende og mest stabile økonomier og stort sett svært godt ansett i de store kredittbyråene. Moody's beholder landets kredittvurdering på nest høyeste karakter, Aa1, men endrer nå sine forventninger fra «stabil» til «negativ» etter at britene stemte for å melde seg ut av EU. Endringen skjer fordi Moody's nå ser for seg «økt usikkerhet, redusert tillit til økonomien og lavere forbruk og investeringer, noe som vil gi mindre vekst».Før torsdagens folkeavstemning varslet Standard & Poor's at Storbritannia kunne miste toppkarakteren hos det byrået. En endring i kredittvurderingen betyr ikke nødvendigvis at byråene tror det kommer til å gå dårlig med britisk økonomi, men kan også være en indikasjon på økt usikkerhet i forbindelse med utmeldingen.