<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oppdatert status om Brexit-konsekvensene

Under finner du en kort oppsummering av konsekvensene enkelte banker og selskaper kan oppleve som følge av Brexit.

  Publisert 30. juni 2016 kl. 11.15
  Oppdatert 30. juni 2016 klokken 11.20
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 182 ord
  Britain's Chancellor of the Exchequer George Osborne (Jason Lee/Pool Photo via AP)

  I forkant av Brexit uttalte George Osborne, Storbritannias finansminister, at titusener av jobber innen finanssektoren i London kan gå tapt ved en Brexit.Han refererte blant annet til en studie gjennomført av TheCityUK at rundt 100.000 finansjobber i London er direkte koblet til EU og at ytterligere 185.000 finansjobber er indirekte koblet til unionen.I forkant av fredagens nyhet bekreftet blant annet JPMorgan at arbeidsplasser kan forsvinne i London .3. juni uttalte toppleder for JPMorgan til sine ansatte at hele 4.000 av totalt 16.000 britiske jobber kan bli flyttet ut av landet, skriver Financial Times.I tillegg til dette har HSBC sagt at de kan måtte flytte rundt 1.000 personer i investeringsavdelingen til Paris, mens Morgan Stanley trolig også vil flytte rundt 1.000 personer ut av landet.Parallelt med utviklingen for finanssektoren uttalte Vodafone i går at de kan bli tvunget til å flytte hovedkvarteret ut av landet og samtidig ta med seg flere av de 13.000 ansatte som per i dag jobber i landet.Easyjet har uttalt at inntektene for andre halvår kan falle med minst 5 prosent, og Suzuki tror hendelsen vil påvirke selskapets nettoresultat negativt.