<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pund og kroner fortsetter nedturen

Brexit har sendt sjokkbølger gjennom valutamarkedet. Nedturen fortsetter for pundet. Også norske kroner rammes av risk-off-sentimentet. 

Publisert 27. juni 2016 kl. 10.09
Oppdatert 27. juni 2016 klokken 10.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
Brexit har sendt sjokkbølger gjennom valutamarkedene

Pundet har falt til de laveste nivåene siden 1985, mens det er betydelig press på «trygge havner» som japanske yen og amerikanske dollar.Fredag falt pundet 8,1 prosent mot amerikanske dollar, mens euroen svekket seg 2,4 prosent mot dollaren.  Mandag fortsetter pundet ned nye 1,94 prosent til 1,3414 dollar per pund. Euroen faller 0,4 prosent til 1,1070 mot dollar.- Folk synes det er vanskelig å forstå hva Brexit innebærer for fremtiden. Vi vet ikke ennå hva omfanget av sjokket vil være, sier Steven Barrow til Bloomberg. Barrow er leder av Group-of-10 strategy hos Standard Bank Group Ltd. i London.- Så langt, i form av sterling-dollar, har vi sett halvparten av nedgangen vi sannsynligvis kommer til å se i år, sier Barrow.Norske oljesmurte kroner fikk seg også en nedtur fredag, da risk-off-sentimentet sendte oljeprisen nedover. Svekkelsen for kronen fortsetter mandag. Hittil er dollaren blitt 1,7 prosent dyrere mandag, og hver dollar koster i skrivende stund 8,4752. Euroen har styrket seg 0,52 prosent mot kronen, til 9,3865.Dollarindeksen tikker opp 0,5 prosent tidlig mandag formiddag til 95,922. Følg bevegelsene i valutamarkedet på våre valuta-live.