<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Soros: - Brexit var et negativt sjokk

- Åpner opp for to truende farer, sier George Soros.

  Publisert 30. juni 2016 kl. 09.18
  Oppdatert 30. juni 2016 klokken 09.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 192 ord
  George Soros. AP Photo Manuel Balce Ceneta

  Brexit har ikke bare skapt en åpning for å gjenoppfinne EU, det har også forverret to truende farer, sa George Soros i en tale i Europaparlamentet torsdag, ifølge CNBC.- For det første utløste den en krise i finansmarkedene, som kan sammenlignes med den man så i 2007/2008, sa Soros og la til;- Selv om vi allerede har sett tegn til dette i "slow motion", vil det akselereres ved brexit og forsterke allerede utbredte deflasjonstrender.Den andre faren er flyktningkrisen, ifølge Soros.- EU står overfor voksende militære trusler. Våre eksterne fiender har blitt modigere, og nye trusler gjør seg gjeldende, noe som igjen er med på å forverre flyktningkrisen, sa Soros.Han la til at brexit kom som et sjokk på ham sist fredag, og at videre oppløsning av EU var den første tanken som slo han etter avstemningen.Til tross for at resultatet av folkeavstemningen kom som en negativ overraskelse på finansnestoren, kom den hånd-i-hånd med noe positivt.- Folk på begge sider av folkeavstemningen, og viktigst av alt de under 35 år, som vanligvis ikke stemmer, ble mobilisert. Dette er en type grasrotengasjement EU aldri har vært i stand til å generere før, sa Soros.