<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Swedbank høvler ned kursmålet i Norwegian

Men meglerhuset slipper ikke kjøpsanbefalingen.

    Publisert 27. juni 2016 kl. 14.55
    Oppdatert 27. juni 2016 klokken 15.01
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 223 ord

    Britenes ja til å melde seg ut av EU har sendt pundet i kjelleren.Samtidig har den norske kronen svekket seg kraftig mot dollaren.Valutabevegelsene har truffet Norwegian med full styrke, og aksjen har opplevd et nestenkrakk de siste to dagene.Finansavisen omtalte lørdag at flyselskapet har dollarlån for 15 milliarder kroner, og ingen valutasikring.- Til tross for at det er vanskelig å anslå valutaeffekten av Brexit, er den umiddelbare dollarstyrkelsen definitivt negativt for Norwegian, skriver Swedbank-analytiker Hans-Erik Jacobsen ifølge TDN Finans.Han reagerer med å kutte sine EPS-estimater med 9-18 prosent i årene 2016-2018, og kutter kursmålet fra 500 til 400 kroner.- Potensielt betydelig effektAksjemarkedet misliker sterkt alt som lukter av usikkerhet, og det er nettopp usikkerheten Brexit medfører Jacobsen viser til. Han anslår ifølge nyhetsbyrået at fredagens dollarstyrkelse på fire prosent mot norske kroner vil redusere Norwegians driftsresultat med rundt 470 millioner kroner på årsbasis, men legger til at det er svært usikkert om styrkelsen er permanent.- Dette blir delvis motvirket av lavere oljepriser, men den negative effekten kan potensielt være betydelig, påpeker Jacobsen.Hvordan Brexit påvirker etterspørselen etter reiser og konkurransen mellom europeiske flyselskaper gjenstår å se, mener han, og gjentar ifølge TDN Finans sin kjøpsanbefaling på Norwegian.Tidligere i dag kuttet også Citi sitt kursmål på Norwegian.Norwegian stuper 12,5 prosent til 273 kroner i mandagens handel på Oslo Børs. Dermed har aksjen falt 20,4 prosent siden børsåpning fredag.