<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Blir tvunget til å gjøre nedskrivninger

Ny revisor mener den norske papirprodusenten kan må gjøre store nedskrivninger på sine fabrikker. 

    Publisert 13. juli 2016 kl. 07.34
    Oppdatert 13. juli 2016 klokken 07.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 145 ord

    - Det vil bli gjort nedskrivninger, det er helt riktig, sier Jon-Aksel Torgersen, styreleder i Norske Skog, ifølge DN.Norske Skog har over lengre tid vært i en høylytt krangel med Ernst & Young om en nedskrivning av verdiene på sine fabrikker. Til slutt endte det med at Norske Skog byttet sin revisor til BDO. De virker imidlertid å ha møtt nesten samme budskap der.- Flere vilkår og betingelser ble stilt i en tidligere fase som forutsetning for at vi kunne påta oss oppdraget. En av disse betingelsene omhandlet nedskrivninger av selskapets anleggsportefølje, sier Trond-Morten Lindberg, administrerende direktør i BDO.Ved utgangen av andre kvartal var Norske Skogs fabrikker verdsatt til 8,3 milliarder norske kroner. Avtroppende revisor mente at selskapet måtte gjøre nedskrivninger på minst to milliarder kroner.Grunnet omstendighetene har Norske Skog valgt å utsette fremleggelsen av regnskapsrapporten for andre kvartal som opprinnelig var planlagt for i dag.