<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BP-tallene kraftig ned - utbyttet holdes uendret

BP er den første av «oil majors» som legger frem kvartalstall. Selskapet beholder utbyttet uendret, tross et tøft forretningsklima.

    Publisert 26. juli 2016 kl. 09.25
    Oppdatert 26. juli 2016 klokken 09.38
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 340 ord

    BPs 2. kvartal var preget av svak oljepris og dårligere raffinerimarginer. Resultat justert for engangseffekter og lagerendring falt til 720 millioner dollar, mot 1,3 milliarder dollar ved samme korsvei i fjor. Ifølge estimater Bloomberg har hentet inn fra 13 forskjellige analytikere var det i snitt ventet et resultat på 819 millioner dollar.Erstatningene i forbindelse med Deepwater Horizon i GoM kom på 2,5 milliarder dollar i årets 2. kvartal. Kort etter åpning på London-børsen er BP ned 1,2 prosent til 435,05 pence (GBp). Åpningskursen var 430 GBp, mens sluttkursen mandag var 440,35. Hittil i år har avkastningen vært 22,9 prosent. NedstrømsResultatet for nedstrømsvirksomheten falt fra 1,87 milliarder til 1,51 milliarder dollar.Mens BPs raffinerier tidligere har nytt godt av svak oljepris, har 2. kvartal vært preget av marginpress.Raffinerimarginene var de laveste for et 2. kvartal siden 2010, og BP sier ifølge Bloomberg at de fortsatt vil være under press.Globalt var snittmarginen for raffinerivirksomheten 13,80 dollar fatet i 2. kvartal. I løpet av juli måned har presset på marginene økt, og de skal nå være nede i 10,70 dollar.Pris og produksjon, oppstrømsSnittprisen på brentoljen var 47,03 dollar per fat i kvartalet. Samme periode året før lå snittprisen på 63,50 dollar fatet, mens den i årets 1. kvartal var helt nede i 35,21 dollar fatet.I løpet av kvartalet produserte selskapet 2,09 millioner fat olje per dag. Dette er ned en prosent sammenlignet med oljeproduksjonen samme periode i 2015.Guider ned capex – beholder utbytteBP har foretatt investeringer på 8,1 milliarder dollar i løpet av årets 1. halvår. Selskapets capex-guiding er nå «under 17 milliarder dollar» mot tidligere «rundt 17 milliarder dollar».Samtidig øker selskapet gjeldssiden slik at de kan fortsette å betale utbytter, noe som har vært BPs førsteprioritet finansielt.Utbyttet holdes uendret på 10 cent for kvartaletProduksjon i 3. kvartal vil trolig være enda lavere enn i 2. kvartal. BP begrunner dette med sesongmessig vedlikehold og nedetid på en gassprosesseringsfabrikk i Mexicogulfen.Flere store denne ukenStatoil legger frem sin kvartalsrapport onsdag denne uken. Torsdag er det Shell og Total som skal i ilden, mens Exxon og Chevron legger frem tall på fredag.