<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Én aksje ødela alt for Oslo Børs

Det er sjelden én aksje klarer å ødelegge stemningen på Oslo Børs. Tirsdag var en sånn dag.

  Publisert 12. juli 2016 kl. 16.30
  Oppdatert 12. juli 2016 klokken 19.43
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 548 ord
  Foto: Scanpix

  Én aksje sørget alene for at Oslo Børs falt tirsdag. Hovedindeksen endte ned 0,5 prosent (2,77 poeng) til 617,29.Den skyldige er DNB, som ifølge data fra Thomson Reuters alene stod for over 5 poeng av fallet etter å ha dundret ned nesten åtte prosent.Uten DNB ville børsen har snust på årsbeste-noteringen på 624,41.Vi merker oss at de amerikanske børsene nådde all time high mandag kveld. I åpningshandelen er det satt nye rekorder.Oljeprisen stigerOljeprisen henter seg inn etter en svak mandagskveld. Brent-oljen omsettes for 47,60 dollar, opp 3,0 prosent. Det er over en halv dollar høyere enn da børsen stengte i går. Den amerikanske lettoljen er opp 2,4 prosent til 45,85 dollar fatet.Statoil endte opp 0,7 prosent til 149,10 kronerDNB-rasDNB meldte om svakere topp- og bunnlinje enn ventet .Konsernets resultat for andre kvartal 2016 var 4.569 millioner kroner. Dette er en reduksjon på 512 millioner sammenlignet med andre kvartal 2015.Før skatt var resultatet 5.311 millioner, mot ventet 6.613 millioner. Samme kvartal året før var resultatet 6.800 millioner kroner. Flere meglerhus mener DNB har lagt frem en svakere kvartalsrapport enn drevet av svake renteinntekter, skriver TDN Finans. Blant disse er Jan W. Wolter, analysesjef for europeiske banker i Credit Suisse.Han sier at kvartalsrapporten til DNB var gjennomgående svakere enn konsensusforventningene, og at han ser risiko ytterligere nedjusteringer.Aksjen stupte 7,6 prosent til 94 kroner i svært tung handel og det ble omsatt DNB-aksjer på Oslo Børs for 1,6 milliarder kroner. Til sammenligning var totalomsetningen på børsen på 4,0 milliarder kroner.Hvor hver krone aksjen faller, reduseres markedsverdien med 1,63 milliarder kroner. I løpet av tirsdagen ble DNB dermed 12,6 milliarder kroner mindre verdt.Siden nyttår har DNB falt 11 prosent, mens nedturen det siste året er på 26 prosent.DNB har utviklet en stor hode-skulder formasjon. Aksjen kan falle til 65 kroner. Les hele den tekniske analysen her .Opera-rasOpera Software opplyser at Kunqi er usikre på om en av betingelsene knyttet til oppkjøpstilbudet, om myndighetenes godkjennelse, vil bli tilfredsstilt innen deadline, som er 15. juli, basert på informasjonen som er tilgjengelig pr i dag, fremgår det av en børsmelding fra selskapet . På spørsmål fra TDN Finans om hva som står i veien, svarer kommunikasjonsdirektør Karin Greve-Isdahl i Opera på epost: «Vi jobber med konsortiet for å få gjennomført en transaksjon.»Hun vil ikke kommentere om det er blitt snakket om en mulig avlysning av kjøpet, eller hva de «alternative mulighetene» som nevnes i dagens børsmelding er. Flere analytikere peker på at det er den amerikanske CFIUS-godkjennelsen som bremser prosessen.Opera-aksjen endte ned 10 prosent til 60,75 kroner.Hydro opp på Alcoa-tallAlcoa sparket mandag kveld i gang resultatsesongen på Wall Street med sine tall for andre kvartal 2016.Aluminiumsgiganten leverte inntekter på 5,3 milliarder dollar og et resultat på 0,15 dollar per aksje, ifølge CNBC.  Det var ventet en EPS på 0,09 dollar.Konkurrensen Norsk Hydro endte opp 1,7 prosent til 32,74 kronerMer enn halvering for SpectrumSpectrum melder at de venter nettoinntekter på om lag 14 millioner dollar i 2. kvartal 2016. Selskapet hadde nettoinntekter på 35 millioner dollar i 2. kvartal 2015.Adm. direktør Rune Eng tilskriver dette at en del forhandlingsprosesser har trukket ut, samt at tidligsalget var redusert.Aksjen endte ned 2,4 prosent til 26 kroner.BW OffshoreBW Offshore har stupt 65 prosent så langt i år, men tirsdagen var et stort lyspunkt for aksjonærene med en oppgang på 23,5 prosent til 21 øre. Omsetningen i aksjen var på 4,6 millioner kroner.