<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjentar ønske om å dele opp Telenor

Geir Pollestad (Sp) vil dele Telenor i ett nordisk og ett internasjonalt selskap. 

    Publisert 9. juli 2016 kl. 06.41
    Oppdatert 9. juli 2016 klokken 06.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 159 ord

    Bakgrunnen for at lederen for Stortingets næringskomité på nytt trekker fram tanken om å dele Telenor i to, er selskapets vekst i områder med høy politisk risiko og mye korrupsjon, skriver Aftenposten.– Det er positivt at Telenor engasjerer seg i ulike land, men det forutsetter at det har full kontroll, sier Pollestad. Staten eier litt over halvparten av Telenor, og Pollestad mener det ikke er statens oppgave å drive mobiltelefoni i land som India og Bangladesh.– Kjerneoppgaven til Telenor bør være hjemmemarkedet, Norge og de nordiske landene, sier han.Da Stortinget drøftet eierskapsmeldingen, fikk ikke Pollestad og Sp noen andre med seg på en oppdeling og statlig utsalg i det internasjonale selskapet som i så fall skulle skilles ut. Næringsminister Monica Mæland (H) sier hun forholder seg til eierskapsmeldingen.– Jeg ser at Pollestad siteres på at han ønsker en deling av Telenor. Dette er ikke noe regjeringen har planer om å gå inn for, skriver hun i en epost til Aftenposten.