<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Moodys: - Kinas gjeldsproblem er verre enn ventet

    Publisert 27. juli 2016 kl. 13.52
    Oppdatert 27. juli 2016 klokken 15.16
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 176 ord

    Kinas svarte finansmarked, det såkalt «shadow-banking»-markedet, bidrar til å overskygge Kinas faktisk voksende gjeldsproblemer, skriver kredittvurderingsbyrået Moody's onsdag, ifølge CNBC.Byrået uttaler at landets gjeld fortsetter å vokse fortere enn landets BNP, og at enkelte sider ved landets reelle kredittvekst ikke blir inkludert i dagens gjeldsindikatorer. - Veksten i gjeldsgraden er trolig undervurdert fordi enkelte aspekter ved shadow-banking ikke er inkludert i indikatoren som skal måle landets kredittvekst, sier Michael Moore, kredittsjef for Asia i Moody's, til nyhetsbyrået.Kredittvurderingsbyrået estimerer at hele 2.400 milliarder dollar, eller 23 prosent av landets BNP, hvilket tilsvarer rundt en tredjedel av all Kinas shadow-banking, ikke blir tatt med i målingen for landets kredittvekst, påpeker Moore.Dette bidrar til ytterligere finansiell risiko for landet og verden som helhet, sies det.Moody's har en Aa3-vurdering av Kina, men valgte i mars å nedgradere utsiktene fra «positiv» til «negativ». Det internasjonale pengefondet (IMF) er blant de som kritiserer Kina for å ikke ta tak i gjeldsutfordringene. Gjeldsgraden har steget sterkt i 2015 og så langt i 2016, da Kinas ledelse tilbyr store mengder billige lån for opprettholde høy økonomisk vekst.