<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå er europeiske banker mer robuste

Europeiske banker står sterkere enn for to år siden, viser en omfattende stresstest som Den europeiske bankmyndigheten (EBA) har gjennomført.

    Publisert 30. juli 2016 kl. 08.15
    Oppdatert 30. juli 2016 klokken 08.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 101 ord

    Resultatet av stresstesten viser at “bankene i eurosonen er mer robuste», konkluderer Den europeiske sentralbanken (ESB), ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA.EU-kommisjonen slår også fast at testen bekrefter at “bankene i stigende grad er robuste».Men det går ikke like godt alle steder. Den italienske banken Banca Monte dei Paschi di Siena klarer seg dårligst av de 51 bankene i testen. Banken, som ifølge AFP er den eldste i verden, vil få alvorlige problemer hvis man tenker seg et skrekkscenario for økonomien.Den Jyske Bank, Danske Bank og Nordea melder etter testen at den bekrefter et solid og sterkt utgangspunkt i et krisetilfelle. (©NTB)