<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nervøsitet + frykt + spekulasjoner = aksjen stuper

  Publisert 12. juli 2016 kl. 13.46
  Oppdatert 12. juli 2016 klokken 13.48
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 244 ord
  Foto: Scanpix

  Tirsdag morgen kunne vi lese at Kunqi er usikre på om en av betingelsene knyttet til budet på Opera Software vil bli tilfredsstilt innen deadline som er 15. juli.På spørsmål fra TDN Finans om hva som står i veien, svarer kommunikasjonsdirektør Karin Greve-Isdahl i Opera på epost: «Vi jobber med konsortiet for å få gjennomført en transaksjon.»Hun vil ikke kommentere om det er blitt snakket om en mulig avlysning av kjøpet, eller hva de «alternative mulighetene» som nevnes i dagens børsmelding er. Flere analytikere peker på at det er den amerikanske CFIUS-godkjennelsen som bremser prosessen.CFIUS sorterer under USAs myndigheter og undersøker fusjoner og oppkjøp som medfører at utlendinger får kontroll over amerikanske selskap. Ettersom Opera Software har virksomhet i USA er transaksjonen relevant for CFIUS.Analytiker Christer Roth i DNB Markets vet ikke hva som holder prosessen igjen, men sier det er naturlig å tro at det kan dreie seg om CFIUS.- Men det blir spekulasjoner. Ingenting er foreløpig klart, utover at kjøper ikke har trukket seg. Jeg regner med en ny melding i løpet av de neste tre dagene. Om godkjennelsen ikke kommer på plass før 15. juli tror jeg det blir forhandlet frem en utsettelse av drop dead-dagen. Det er en tidsfrist som kan forlenges. Gitt meldingen virker kineserne fremdeles å være interessert, sier Roth til TDN Finans.Nyhetene blir ikke godt mottatt på Oslo Børs hvor aksjen stuper hele 7,41 prosent til 62,50 kroner. Tidligere i dag var aksjen nede i 60 kroner.