<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rem-refinansiering på vent, Aker vil fusjonere

Rem Offshore i Fosnavåg får ikke refinansiert sitt obligasjonslån for å redusere gjelden på 900 millioner kroner.

Publisert 19. juli 2016
Oppdatert 19. juli 2016
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord

På et møte med obligasjonseierne mandag stemte mer enn en tredel av dem som står bak det ene lånet, kalt Rem 04, ned forslaget til refinansiering.Kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker bekrefter overfor Sysla  at konsernet har obligasjoner i offshorerederiet og at selskapet var blant dem som stemte nei til restruktureringsforslaget.I løpet av de siste ukene har noen betalt nær hundre millioner kroner for å sikre seg andeler i obligasjonsgjelden til Rem Offshore, ifølge Sunnmørsposten.Styreleder Åge Remøy tror det er Aker som har kjøpt seg opp, og som har stemt ned forslaget.– Aker har kjøpt seg opp til mer enn en tredel i det ene obligasjonslånet, og det var de som forårsaket at det ikke gled gjennom, mener han.Aker har et alternativt forslag for fremtiden til Rem Offshore. Selskapet foreslår at forslaget til restrukturering videreføres, og at offshorerederiet deretter fusjoneres med Solstad Offshore, som Aker tidligere i sommer kjøpte seg opp i.– Solstad Offshore og Aker har foreslått en industriell løsning for restruktureringen av Rem Offshore til beste for investorer, kreditorer, de ansatte og selskapets systemverdier, sier Kigen.Flåten til Rem Offshore består av 19 fartøy, inkludert ett fartøy under bygging. Rederiet har 470 ansatte. (©NTB)