<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ruzicka: - Vi ligger i øvre del av vekst-målets intervall

Orkla ligger så langt i øvre del av intervallet for selskapets annonserte målsetning for vekst i ebit de neste tre årene.

  Publisert 15. juli 2016 kl. 12.57
  Oppdatert 15. juli 2016 klokken 12.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 139 ord
  Peter A. Ruzicka. Foto: Scanpix

  Konsernsjef i Orkla, Peter Ruzicka sier til TDN Finans at selskapet så langt ligger i øvre del av intervallet for selskapets annonserte EBIT-vekstmål de neste tre årene. Under selskapets kapitalmarkedsdag i fjor opplyste Orkla at de hadde en målsatt vekst i justert EBIT på 6-9 prosent per år i perioden 2016 - 2018. Vekstmålet er justert for valutaeffekter og store oppkjøp.Les også: Orkla bedre enn ventet-Vi ligger i den øvre delen av intervallet pr i dag. Samtidig er dette et gjennomsnittmål over en treårsperiode, så det kan komme kvartal som er over og kvartal som er under, sier Ruzicka til TDN Finans.Han sier dessuten at selskapets salgsvekst er på linje med markedet. men understreker at det er varierende utvikling i de forskjellige markedene Orkla opererer i.Orkla-aksjen er blant de OBX-aksjene som stiger mest på en børsdag der flertallet av aksjene faller.