<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stiger på konkurrentens tall

RyanAir stiger friskt på kvartalstall, og drar med seg Norwegian på oppturen.

    Publisert 25. juli 2016 kl. 12.16
    Oppdatert 25. juli 2016 klokken 12.23
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 447 ord

    Oljeprisen trekker Oslo Børs ned 0,08 prosent til 624,77 poeng mandag formiddag, idet omsetningen av verdipapirer runder 714 millioner kroner.Ellers i Europa er det en positiv stemning etter at flere europeiske selskaper har presentert kvartalstall, blant dem RyanAir som er opp 5,6 prosent .Norwegian trekker opp 1,41 prosent til 287,30 kroner på konkurrentens tall.  Den tyske IFO-indeksen kom også inn bedre enn ventet.  Dax og Cac40 opp hhv. 0,94 og 0,78 prosent, mens FTSE100 stiger 0,18 prosent. Oljeprisen-Tilbudsforstyrrelser og risikoappetitt bidro positivt til oljeprisen fra april til juni, men fremover vil tilbudsoverskuddet vende tilbake og bidra til å presse markedet tilbake til båndet mellom 30 og 50 dollar fatet, skriver Morgan Stanley ifølge Bloomberg News som siteres av TDN Finans.Brent 1. posisjon som før åpning ble omsatt for 45,53 dollar fatet, mot 45,46 dollar pr fat da Oslo Børs stengte fredag, omsettes i skrivende stund for 45,42 dollar fatet. Dette tilsvarer en nedgang på 0,59 prosent intradag.Statoil er ned prosent 0,76 til 143,80 kroner.Laks fortsetter nedLaksesektoren er svak mandag. - Vi ser en stor risiko for et større sesongmessig prisfall på laks enn vanlig etter sommerferien. Tilbudet av laks har vært ekstraordinært lavt over sommeren, og vår analyse viser at den sesongmessige økningen i tilbudet etter sommerferien kan bli større enn vi normalt ser, skriver meglerhuset ifølge TDN Finans.Meglerhuset forblir samtidig fundamentalt positive til laksesektoren ettersom tilbudet har vanskelig for å holde tritt med etterspørselsveksten. De beholder kjøpsanbefaling på Marine Harvest, men tar aksjen ut av ukesporteføljen i påvente på en bedre mulighet for å kjøpe Marine Harvest-aksjen igjen.Marine Harvest er ned 0,62 prosent. Salmar og Bakkafrost faller hhv. 0,69 og 0,86 prosent, mens Lerøy stiger 0,20 prosent. Dagens vinnerBW Offshore, som fikk refinansieringsløsningen på plass forrige uke, stiger 12,50 prosent til 0,27 kroner mandag.Ulltveit-Moe kjøper merUlltveit-Moe-selskapet Kagra Gruppen As har kjøpt fem millioner REC-aksjer til snittkurs 1,5854. Etter transaksjonen eier Ulltveit-Moe og assosierte selskaper 627.701.902 aksjer i solenergiselskapet.REC Silicon stiger 0,76 prosent til 1,58 kroner.Ny kontraktSolstad Offshore har inngått en kontrakt med Prysmian Powerlink Srl for befrakting av CSV "Normand Pacific" med varighet på 1 år, og med opsjon på ytterligere 1,5 år.Kontrakten påbegynnes i løpet av August 2016.I børsmeldingen opplyser Solstad Offshore at de kommersielle betingelsene er konfidensielle mellom partene.Aksjen stiger to prosent til 15,30 kroner.Gjennomført salgHafslund melder at av Sarpsborg Avfallsenergi AS (SAE) til Sarpsborg Infrastructure nå er gjennomført. Salget er en del av Hafslunds strategi om å rendyrke kjernevirksomheten.Hafslund Varme sin strategi er fokusert rundt videre vekst innen fjernvarme i Oslo-regionen. Den avtalte kjøpesummen er om lag  280 millioner kroner på gjeldfri basis.Transaksjonen innebærer en regnskapsmessig gevinst for Hafslund på omkring 20 millioner kroner før transaksjonskostnader, opplyses det i børsmeldingen.Hafslund B er opp 0,98 prosent til 77,50 kroner.