<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Johan Sverdrup-nyheter demper oljenedtur på børsen

Johan Sverdrup-nyheter holder Det norske oljeselskap og Statoil flytende på en ellers oljetung børs.

    Publisert 29. aug. 2016 kl. 12.16
    Oppdatert 29. aug. 2016 klokken 12.16
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 532 ord

    Ved lunsjtider er hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,56 prosent til 614,93 poeng idet omsetningen av verdipapirer passerer 578 millioner kroner. Et fat brentolje koster 49,14 dollar, og er ned 1,56 prosent intradag. Den amerikanske lettoljen prises til 46,90 dollar fatet, og er ned 1,55 prosent. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 50,37 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Nedgangen skyldes ifølge Bloomberg News og TDN Finans tvil om produsentene vil komme til enighet om en avtale om å fryse oljeproduksjonen, når de møtes for uformelle samtaler i neste måned.- Sannsynligheten for at det virkelig vil bli noen form for produksjonsfrys, er ganske liten. Hittil har det vært en vellykket snakkeøvelse, sier senior råvarestrateg i Australia & New Zealand Banking Group i Sydney, Daniel Hynes, ifølge nyhetsbyrået.Ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans ble fredagens oppgang svekket da den amerikanske sentralbanksjefen Janet Yellen i sin tale fredag ettermiddag holdt døren åpen for en snarere-heller-enn-senere renteheving fra Federal Reserve.- Det store spørsmålet er om Opec-medlemmer vil intervenere, hvis prisene faller til 40 dollar pr fat igjen, sier sjef for Boslego Risk Services i Santa Barbara, Robert Boslego, til avisen.Oslo Børs OBX Oil Service-indeks faller hele 1,63 prosent. Johan Sverdrup-duoen Statoil og Det norske er så godt som uendret, mens TGS, PGS og Seadrill faller mer enn to prosent, og Aker Solutions og Subsea 7 er ned hhv 1,26 og 0,87 prosent. Oppdateringer rundt Johan Sverdrup-feltetStatoil er uendret til 132,70 kroner. Selskapet har kommet med en oppdatering på kostnader og ventet produksjonskapasitet på Johan Sverdrup-feltet. Sammenlignet med anslagene fra PUD er kostnadsanslaget for første fase i utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet trimmet med 24 milliarder kroner, til 99 milliarder.Nåværende nullpunktspris/break-even er på under 25 US dollar per fat for fase 1. Samtidig opplyser Statoil at spennet i ressursanslaget for Johan Sverdrup fullfelt har forbedret seg fra 1,7-3,0 til 1,9-3,0 milliarder fat oljeekvivalenter.  - Kapasitetsøkningen sammen med forbedring i reserveanslaget og investeringskostnader har bidratt til å redusere nullpunktspris/break-even for fullfeltsutviklingen av Johan Sverdrup til å ligge under 30 US dollar per fat, skriver Statoil i meldingen.Produksjonskapasiteten for fase 1 er nå estimert til 440 000 fat olje per dag. I plan for utbygging og drift var opprinnelig produksjonskapasitet for fase 1 estimert til mellom 315 – 380 000 fat olje per dag.Det norske oljeselskap, som har 11,5733 prosents eierandel i feltet, faller 0,09 prosent til 113,90 kroner. - Dette innebærer ingen endring av Det norskes reserver i Johan Sverdrup, beregnet til 303 millioner fat oljeekvivalenter (P50) i 2015. Selskapets reserver vil bli revurdert på vanlig måte mot slutten av året i forbindelse med den årlige reservesertifiseringsprosessen, opplyser Det norske oljeselskap i en melding.Kvartalstall Havyard snudde minus til pluss og ga inntektene et solid løft. Aksjen er opp hele 21,32 prosent til 10,30 kroner.BW Offshore taper derimot fortsatt penger. Aksjen faller 8,82 prosent til 0,31 kroner. Også Hofseth BioCare la frem røde tall for 2. kvartal . Selskapet mer enn doblet underskuddet, og melder også at de nå skal hente minst 165 millioner kroner i en emisjon. Nyhetene sender aksjen ned hele 22,68 prosent til 1,50 kroner. InnsidekjøpAsetek stiger 1,43 prosent til 28,40 kroner på meldingen om at styremedlemmene Jørgen Smidt og Jim McDonnell har kjøpt hhv. 9.600 og 10.000 aksjer i selskapet.