<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kongsberg Gruppen ga bunnlinjen et solid løft

Kongsberg Gruppens inntekter falt noe, men selskapet leverte likevel solid drift og bunnlinje i 2. kvartal.

  Publisert 26. aug. 2016 kl. 07.15
  Oppdatert 26. aug. 2016 klokken 07.21
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 138 ord
  Eivind Yggeseth

  Kongsberg Gruppen melder om et resultat etter skatt på 306 millioner kroner i 2. kvartal 2016, mot 193 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble 2,54 kroner, mot 1,58 kroner ved samme korsvei i fjor.Resultatet før skatt ble 364 millioner kroner, sammenlignet med 254 millioner kroner året før.Driftsresultatet ble 383 millioner kroner, mot 259 millioner kroner året før.Driftsinntektene beløp seg til 4.125 millioner kroner, sammenlignet med 4.222 millioner kroner i 2. kvartal 2015.- Til tross for krevende markeder for deler av konsernet leverer vi et godt 2. kvartal. Som forventet preger situasjonen i offshoremarkedet oss, og gjør at organisasjonen må tilpasses ytterligere. Samtidig ser vi at strategien med å utvide leveransebredden i våre offshorerelaterte og maritime virksomheter lykkes. Forsvarsområdene leverer på plan, og vi ser store muligheter fremover. Utviklingen i Patria er tilfredsstillende, sier konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Geir Håøy, i en kommentar.Her er rapporten.