<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs i rødt

    Publisert 29. aug. 2016 kl. 09.03
    Oppdatert 29. aug. 2016 klokken 09.22
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 409 ord

    Oslo Børs åpner ned mandag morgen.Etter drøye 20 minutters handel står hovedindeksen i 616,27, ned 0,35 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 143 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen ned 1,46 prosent til 49,19 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,66 prosent til 46,85 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 50,37 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Prisene på oljekontrakter ligger dermed mer enn én dollar lavere per fat enn de gjorde da Oslo Børs stengte fredag.Nedgangen skyldes ifølge Bloomberg News og TDN Finans tvil om produsentene vil komme til enighet om en avtale om å fryse oljeproduksjonen, når de møtes for uformelle samtaler i neste måned.- Sannsynligheten for at det virkelig vil bli noen form for produksjonsfrys, er ganske liten. Hittil har det vært en vellykket snakkeøvelse, sier senior råvarestrateg i Australia & New Zealand Banking Group i Sydney, Daniel Hynes, ifølge nyhetsbyrået.Ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans ble fredagens oppgang svekket da den amerikanske sentralbanksjefen Janet Yellen i sin tale fredag ettermiddag holdt døren åpen for en snarere-heller-enn-senere renteheving fra Federal Reserve.- Det store spørsmålet er om Opec-medlemmer vil intervenere, hvis prisene faller til 40 dollar pr fat igjen, sier sjef for Boslego Risk Services i Santa Barbara, Robert Boslego, til avisen.Johan SverdrupStatoil melder mandag morgen at de øker sine ressursanslag for Johan Sverdrup-feltet . Siden plan for utbygging og drift fase 1 har spennet i ressursanslaget økt fra 1,7-3,0 til 1,9-3,0 milliarder fat oljeekvivalenter."Kapasitetsøkningen sammen med forbedring i reserveanslaget og investeringskostnader har bidratt til å redusere nullpunktspris/break-even for fullfeltsutviklingen av Johan Sverdrup til å ligge under 30 US dollar per fat", skriver Statoil.Nyheten sender Statoil opp 0,15 prosent til 132,90 kroner, mens Det norske oljeselskap er uendret på 114,00 kroner.ResultatrushOgså mandag har flere selskaper lagt frem sine andrekvartalstall. Du kan se alle her !Fosnavåg-baserte Havyard snudde minus til pluss og ga inntektene et solid løft. Aksjen fyker opp hele 33,10 prosent til 11,30 kroner.BW Offshore taper derimot fortsatt penger . Aksjen faller 5,88 prosent til 0,32 kroner.Også Hofseth BioCare la frem røde tall for 2. kvartal. Selskapet mer enn doblet underskuddet , og melder også at de nå skal hente minst 165 millioner kroner i en emisjon. Nyhetene sender aksjen ned hele 17,53 prosent til 1,60 kroner.Korrigerer nedAtlantic Petroleum faller mandag morgen 10,41 prosent til 19,80 kroner.Fredag endte aksjen opp 36,4 prosent. Tidligere på dagen var den opp så mye som 160 prosent, og ble da pauset, uten at børsen fant noe muffens.Selskapet la torsdag frem sterke tall for 2. kvartal.