<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røde riggaksjer på tam børs

Oslo Børs har hatt livligere dager. Seadrill er i fokus.

  Publisert 26. aug. 2016 kl. 15.00
  Oppdatert 26. aug. 2016 klokken 15.16
  Lesetid: 4 minutter
  Artikkellengde er 844 ord
  Seadrill

  Oslo Børs holder seg innenfor negativt territorium på en dag med små svingninger.Hovedindeksen står i skrivende stund i 615,04, etter en nedgang på 0,27 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 1.046 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av et svakt Wall Street i går og mye rødt på Asias børser tidligere i dag.Alle venter på YellenDe fleste toneangivende Europa-børsene er forsiktig ned.Britiske FTSE 100 er riktignok marginalt opp etter at BNP-tall kom inn som ventet, mens tyske DAX og franske CAC 40 er ned hhv. 0,3 og 0,1 prosent.All oppmerksomhet er i dag rettet mot Jackson Hole, der en rekke sentralbanksjefer møtes. Spenningen knytter seg til om Federal Reserve-sjef Janet Yellen vil komme med nye signaler om når neste renteøkning kommer i USA. Hun entrer talerstolen klokken 16:00 norsk tid.Markedet fikk seg en liten støkk i går da to medlemmer av Feds rentekomité (FOMC - Federal Open Market Committee) hintet om at renteøkningene vil komme tidligere enn mange har trodd.- Investorer er litt bekymret for Yellens kommentarer, noe som er forståelig gitt hvor mye det sterke markedet henger sammen med sentralbanktiltak. Det faktum at noen av hennes disipler har indikert at det kan være på tide å heve rentene igjen, har ikke gjort mye for å roe nervene. Hun vil trolig finne en balanse mellom en bedret amerikansk økonomi og risikofaktorer utenlands, sier analysesjef Philippe Gijsels hos BNP Paribas Fortis i Brussel til Reuters.En dollar på defensiven svekket seg ytterligere etter at endelige tall fortalte om 1,1 prosent BNP-vekst i USA i 2. kvartal . Det var som ventet, men likevel en nedjustering fra 1,2 prosent ved første øyekast . EURUSD står nå i 1,1305.Nye Saudi-signaler i oljeI oljemarkedet har Saudi-Arabias energiminister Khalid Al-Falih dempet forventningene foran neste måneds uformelle samtaler mellom oljeprodusenter om en evt. produksjonsfrysavtale.- Vi tror ikke markedet trenger annen betydelig innblanding enn å la kreftene tilbud og etterspørsel gjøre jobben for oss, sa han til Reuters i et intervju torsdag kveld.Samtidig fortsetter analytikere ifølge Reuters å peke på et tilbudsoverheng.- Overhenget i oljelagrene og pågangen til amerikanske skiferoljeprodusenter vil avgrense oppsiden til 55-60 dollar fatet, sier sjefstrateg Michael McCarthy i CMC Markets i Sydney til Bloomberg.Brent oktober-olje faller i ettermiddag marginalt til 49,66 dollar fatet, som er litt opp fra rundt 49,30 dollar da Oslo Børs stengte i går.WTI-oljen stiger 0,3 prosent til 47,47 dollar fatet.På Oslo Børs faller Statoil 0,4 prosent til 131,50 kroner.Ellers i olje er DNO ned 0,3 prosent til 91,5 kroner, mens Det norske går tilbake 0,4 prosent til 112,60 kroner.Oljeserviceduo ser rødtUtslagene er beskjedne blant de mest omsatte.Songa Offshore straffes med et kursfall på 7,4 prosent til 25 øre etter å ha lagt frem knallrøde tall  for 2. kvartal.Seadrill står i minus 2,5 prosent til 21,08 kroner etter at Goldman Sachs har reagert på gårsdagens rapport med å kutte kursmålet til 9,90 kroner og gjentatt salgsanbefalingen.Her venter alle på restruktureringen, som ifølge selskapet skal fullføres innen årsslutt.- Selskapet har altfor mye lån og kryssgarantier til at jeg kan ha noe som helst tro på noen redningsplan her som ikke utvanner dagens aksjonærer til smuler , sier investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet til Hegnar.no.Nordea mener som Hauglund at Seadrill trenger én milliard dollar i ny egenkapital, og ser på aksjen som en opsjon .BW LPG videre nedKongsberg Gruppen ga bunnlinjen et solid løft i 2. kvartal, men aksjen er likevel ned 1,6 prosent til 122,50 kroner.Marine Harvest går tilbake 3,2 prosent (4,20 kroner) til 128,80 kroner, men husk at aksjen i dag går eksklusive utbytte, slik at nedgangen i realiteten er mindre.Det samme gjelder BW LPG, som går eksklusive utbytte på 0,09 dollar (rundt 73 øre). Dette utgjør likevel bare en mindre del av dagens fall på 11,9 prosent (3,03 kroner). Uansett fortsetter den fallende trenden i kjølvannet av gårsdagens kvartalstall .På den positive siden finner vi Aker Solutions på pluss 2,2 prosent til 37,53 kroner. SEB har ifølge Reuters tatt opp anbefalingen fra hold til kjøp. Lerøy Seafood stiger én prosent til 375 kroner etter endelig godkjennelse av Havfisk- og Norway Seafoods-kjøpene.Norsk Hydro, DNB, Telenor og Orkla er alle marginalt ned, mens Yara, Storebrand og Bakkafrost er marginalt opp.Alle dagens kvartalstall kan du se her .Oljemygg gikk amokPå taperlisten kommer Oceanteam Shipping nærmest nevnte BW LPG, med en nedgang på 9,3 prosent til 2,72 kroner.Vi tar også med Odfjell på minus 8,2 prosent til 28 kroner og Fred. Olsen Energy på minus 5,2 prosent til 14,60 kroner.EMGS faller 4,8 prosent til 4,35 kroner.I andre enden finner vi også i dag Atlantic Petroleum. Aksjen ble pauset etter en oppgang på 160 prosent, uten at børsen fant noe muffens.Selskapet la i går morges frem sterke tall  for 2. kvartal.Styrken i tallene henger sammen med oppskrivninger av tidligere massive nedskrivninger, som igjen skyldes revurdering av lisensverdiene.Aksjen er i øyeblikket opp 65,4 prosent til 26,80 kroner.Nærmest følger Oslo Axess-noterte Badger Explorer, som legger på seg 8,5 prosent til 1,40 kroner.Asetek stiger 6,9 prosent til 28 kroner etter å ha inngått en avtale med HP , som omfatter leveranse av kjølesystemer til Omen X Desktop Gaming PC.Til slutt stiger Bergen Group 4,0 prosent til 1,55 kroner etter at selskapet kvittet seg derimot med de røde tallene i 2. kvartal.