<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sør-Afrikas finansminister i politiets søkelys

Sør-Afrikas finansminister Pravin Gordhan har fått anmodning om å møte opp hos landets elitepolitikorps «Hawks», men nekter.

  Publisert 25. aug. 2016 kl. 09.18
  Oppdatert 25. aug. 2016 klokken 10.50
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 110 ord
  Sør-Afrikas finansminister i politiets søkelys
  Sør-Afrikas finansminister Pravin Gordhan har fått anmodning om å møte opp hos landets elitepolitikorps «Hawks», men nekter.

  Finansminister Pravin Gordhan har blitt anmodet om å møte opp hos elitepolitikorpset Hawks i forbindelse med uregelmessigheter fra hans tid som leder for Sør-Afrikas skatteinnkrevingsmyndigheter.Selv avviser han alle påstander blankt, og sier ifølge BBC at han har fått råd fra sine advokater om å ikke møte opp ettersom han ikke er pliktet å gjøre det.Det har blitt spekulert i om Gordhan risikerer tiltale i forbindelse med en påstått «shady» spion-enhet som ble satt etablert av det sør-afrikanske skatteinnkrevingsmyndighetene under hans ledelse mellom 1999 og 2009.Ryktene om en mulig arrestasjon av finansministeren dukket først opp i lokale sørafrikanske medier i mai.NB: Trykk play i videoruten over dersom ikke avspillingen starter automatisk.