<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsen har snudd ned etter bratt oljefall

Oslo Børs hentet seg litt inn fra mandagens fall like etter åpning, men har siden snudd rett ned. (Oppdatert 10.29)

Publisert 13. sep. 2016 kl. 09.05
Oppdatert 13. sep. 2016 klokken 10.29
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 537 ord
Oslo Børs. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX.

Oslo Børs åpnet som ventet  opp tirsdag. Etter få minutters handel stod hovedindeksen i 611,30, opp 0,46 prosent. Siden den gang har pilen snudd ned, og i skrivende stund (10.26) er hovedindeksen ned 0,62 prosent til 604,75.«De amerikanske børsene steg ca. 1,5 % i går, etter å ha falt over to prosent mandag. Mange investorer (markedet) venter snarlig renteoppgang i USA, men uttalelser fra sentrale medlemmer av FED (den amerikanske sentralbanken) i går, indikerer at det mest sannsynlige tidspunktet for renteheving er desember. Dette var nok til å reversere mye av mandagens børsfall. Vi forventer at rekylen på Wall Street i går, vil hjelpe de europeiske børsene i dag, i alle fall i åpningsminuttene», skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens morgenrapport fra Netfonds.OljeprisenOPEC spådde mandag at ikke-medlemsland vil se produksjonen stige i 2017. Dermed har de snudd fra den tidligere forventningen om fall.Tirsdag morgen går et fat nordsjøolje for 47,49 dollar, etter et fall på 1,70 prosent. WTI-oljen er ned 2,05 prosent til 45,34 dollar fatet.- Oljeprisen er under press på grunn av nye bekymringer om overproduksjon, sier analytiker Bernard Aw ved IG Markets i Singapore.Statoil faller nå 1,86 prosent til 126,30 kroner.Stor oljeallianse på norsk sokkelDe tre selskapene Aker Solutions, Det norske oljeselskap og Subsea 7 har blitt enige om en utviklingsallianse, fremgår det av en børsmelding fra sistnevnte tirsdag morgen.Avtalen innebærer ifølge TDN Finans en «en for alle, alle for en»-samarbeidsmodell i Norge.Samarbeidet kommer etter at Det norske i juni meldte om en fireårig rammeavtale med Aker Solutions og Subsea 7. Alliansen muliggjør at operatøren Det norske oljeselskap kan jobbe med leverandørene Aker Solutions og Subsea 7 med et integrert ledelsesteam for å finne de mest kostnadseffektive løsningene for Det norskes subsea-portefølje på norsk sokkel, heter det. Det norske faller 0,17 prosent til 115,00 kroner, Aker Solutions er ned 0,97 prosent til 36,84 kroner og Subsea 7 skreller bort 0,92 prosent til 85,90 kroner.Låner pengerOcean Yield meldte mandag morgen at selskapet vurderte å utstede et usikret obligasjonslån .I en børsmelding sendt ut mandag kveld bekrefter selskapet at det har utstedt et usikret obligasjonslån på 750 millioner kroner med forfall i september 2021.Lånet har en kupong på tre måneders nibor pluss 4,50 prosentpoeng med kvartalsvis utbetaling, opplyser selskapet.Samtidig opplyses det at selskapet har kjøpt tilbake 245,5 millioner kroner i OCY2-obligasjonen med forfall i 2019, samt 92,7 millioner kroner i OCY03 som har forfall i 2020.Aksjen stiger 0,81 prosent til 62,00 kroner etter halvannen times handel.Oppkjøp i TysklandI en børsmelding mandag ettermiddag opplyste Data Respons at de har inngått avtale om å kjøpe samtlige aksjer i det tyske software-teknologiselskapet MicroDoc Computersysteme GmbH. Selskapet som har hovedkontor i München har mer enn 50 spesialister innen software-utvikling, Java og systemdesign og i tillegg til software-løsninger for IoT, mobil-/nettverksinfrastruktur og embedded applikasjoner.MicroDoc omsatte for 12,5 millioner euro i 2015 og hadde et driftsresultat på 3,0 millioner.Aksjen stiger 6,02 prosent til 14,10 kroner, og hevder seg med det høyt på vinnerlisten.Fersk avtale for Thin FilmThin Film Electronics har inngått en avtale med Sarine Technologies om å integrere Thinfilms NFC SpeedTap-etiketter i Sarine Profiles salgs- og kundestøttesystemer.Sarine Profiles ønsker med dette å digitalisere identiteten til diamanter og edelstener.Aksjen er ned 1,17 prosent til 4,23 kroner.Ex. utbytteAksjene i Philly Shipyard ASA noteres ex. utbytte på 3,00 dollar fra og med i dag.