<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Den japanske sentralbanken tok grep i natt

Renten holdes uendret, men Bank of Japan hadde flere nyheter på lager i natt.

  Publisert 21. sep. 2016 kl. 08.38
  Oppdatert 21. sep. 2016 klokken 08.58
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 241 ord
  Tokyo. Foto: Scanpix

  Det var i natt rentemøte i Bank of Japan, hvor det ble besluttet å holde styringsrenten uendret på minus 0,1 prosent.Samtidig endret de imidlertid ifølge Nordea Markets måten de ønsker å nå inflasjonsmålet sitt på.- De har kuttet ut målet om at kjøpene skal ha en gitt gjennomsnittlig løpetid, nå er målet å kontrollere rentekurven både i den korte og den lange enden. Mens styringsrenta holdes på minus 0,1 prosent, ønsker BoJ å sikte mot en 10-års rente på 0 prosent, skriver meglerhuset i sin morgenrapport.De påpeker at dette sikrer en viss stigning i kurven, og at det bidrar til å lette bankenes inntjeningsmodell.Trykker pengerBank of Japan lanserte også en «forpliktelse» om å trykke penger inntil inflasjonen skyter over målet på 2 prosent.- Med en slik commitment søker de å påvirke inflasjonsforventningene. Så langt har folks forventninger til inflasjonen blitt påvirket av den løpende inflasjonen, det vil si at de har vært bakoverskuende. Lav faktisk inflasjon har dermed fått feste i lav forventet inflasjon. Sentralbankens lovnad om å ikke bare nå 2 prosent, men også skyte over, er et middel for å påvirke hvordan forventningene dannes, skriver Nordea Markets.- Dersom folk tror på sentralbanken vil man forvente høyere inflasjon og det vil i seg selv bringe faktisk inflasjon opp. Markedet sendte JPY svakere mot USD på meldingen, så valutamarkedet ser så langt ut til å tro på lovnaden, påpeker meglerhuset. Børsene i Japan klatret onsdag morgen, og også ellers i Asia var det positiv stemning.