<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det norske, Aker Solutions og Subsea 7 med allianse

De tre selskapene skal samarbeide om utvikling på norsk sokkel.

Publisert 13. sep. 2016 kl. 08.22
Oppdatert 13. sep. 2016 klokken 08.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord

De tre selskapene Aker Solutions, Det norske oljeselskap og Subsea 7 har blitt enige om en utviklingsallianse, fremgår det av en børsmelding fra sistnevnte tirsdag morgen.Avtalen innebærer ifølge TDN Finans en «en for alle, alle for en»-samarbeidsmodell i Norge.Det betyr at de tre selskapene deler risiko, kostnader og gevinst ved samarbeidet likt. Selskapene vil danne et integrert prosjektlederteam med eksperter fra hvert selskap.Samarbeidet kommer etter at Det norske i juni meldte om en fireårig rammeavtale med Aker Solutions og Subsea 7. Alliansen muliggjør at operatøren Det norske oljeselskap kan jobbe med leverandørene Aker Solutions og Subsea 7 med et integrert ledelsesteam for å finne de mest kostnadseffektive løsningene for Det norskes subsea-portefølje på norsk sokkel, heter det. Dette markerer et betydelig skifte i hvordan en operatør og dets leverandører kan arbeide på olje- og gassutviklinger offshore Norge, opplyser Aker Solutions ifølge TDN.Ledelsen av alliansen vil skje gjennom en styringskomite med personer fra hvert av selskapene. Prosjektledelsesteamet vil være under ledelse fra Det norske.Les mer her!