<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det var crazy, for det var jævlig dårlig

For gründer og sjef i oppdrettsselskapet Firda Seafood, Ola Braanaas, er det per i dag utenkelig å skulle selge.

  Publisert 23. sep. 2016 kl. 08.42
  Oppdatert 23. sep. 2016 klokken 09.10
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 277 ord
  Oppdretterne - Episode 1: Firda

  Tidligere i sommer kunne vi lese om pionerbedriften Fjordlaks i Ålesund som solgte oppdrettsvirksomheten for én milliard kroner.Gjetord om interessenter som tråler langs norskekysten på jakt etter interessante oppkjøpsobjekter er mange.I den nye TV-serien «Oppdretterne», som hadde premiere mandag 19. september, spurte vi oppdretter og sjef i Firda Seafood, Ola Braanaas, om han hadde opplevd å bli kontaktet av interessenter.Braanaas rangeres av Kapital som Norges 110. rikeste med en formue på 2,1 milliarder kroner.– Ja, da. Det har vært mange opp gjennom tidene som har hatt lyst til å kjøpe, og det er helt sikkert noen som har lyst til å kjøpe i dag og, forteller Braanaas og fortsetter;–Jeg vet jo at det at jeg bare kan knipse med fingeren, så står beilerne på døren, men det er ikke det som er min greie. For hva skal jeg gjøre da, spør mannen bak sjømatkonsernet Firda Seafood.Miste nattesøvn– Da får jeg jævlig mye cash, og hva skal jeg gjøre med de pengene? Det blir sannsynligvis bare en bekymring, sier Braanaas.Han ser for seg at han skulle komme til å sette noen BI-utdannede til å administrere formuen for seg.– Da tror jeg at jeg kommer til å sove mye dårligere enn når jeg driver med fisk, sier Braanaas.– Det er ikke aktuelt altså. Jeg trives jo med det jeg driver med, og syns det er spennende. Det gir en god mening med livet.– Jævlig dårlig – Hva er det mest crazy tilbudet du har fått?– Det var vel Panfish som ville kjøpe det for 180 millioner kroner for noen år siden. Det var crazy, for det var jævlig dårlig, sier Braanaas og ler.Se første episode av «Oppdretterne» her.