<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investeringen er opp nesten 40 prosent på to uker

Oljefondets Formel 1-aksje har de siste to ukene gått til himmels.

  Publisert 24. sep. 2016 kl. 08.21
  Oppdatert 24. sep. 2016 klokken 08.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 211 ord
  Yngve Slyngstad Foto: Finansavisen

  Oljefondets Formel 1-­investering har steget nesten 40 prosent på to uker, skriver Dagens Næringsliv.Det var i 2012 at Oljefondet ifølge avisen kjøpte seg inn i Delta Topco, Formel 1-sirkusets eierselskap. Fondet betalte 300 millioner dollar, og planen var at selskapet skulle børsnoteres.Denne ble imidlertid utsatt, og ikke før nå, fire år etter, har Oljefondet endelig fått børsnotert Formel 1.7. september i år offentliggjorde Oljefondet og de øvrige eierne av Delta Topco en avtale om å selge Formel 1-selskapet til Liberty Media Group. Selgerne fikk oppgjør i kontanter og aksjer, og transaksjonen priset Delta Topco til åtte milliarder dollar.Ifølge avisens beregninger var Oljefondets investering basert på denne prisen i minus med cirka 20 millioner dollar, eller 160 millioner kroner, etter å ha tatt hensyn til at fondet har fått utbytte på 100 millioner dollar fra Delta Topco i perioden som eier.Oljefondet får imidletid mesteparten av oppgjøret i aksjer i Liberty Media Group, som siden Formel 1-kjøpet ble kjent er opp nesten 40 prosent. - Ut ifra aksjekursen til Liberty Media Group er nettoresultatet på fondets Formel 1-investering 743 millioner kroner. Det er for tidlig å si noe mer konkret før transaksjonen er gjennomført, men vi observerer at verdien har økt mye etter at transaksjonen og børsnoteringen ble annonsert, sier kommunikasjonssjef NBIM, Thomas Sevang, til DN.