<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rally i utbytteaksjer

Rød oljepris, men børsen sto imot.

    Publisert 20. sep. 2016 kl. 16.35
    Oppdatert 20. sep. 2016 klokken 18.02
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 727 ord

    Hovedindeksen endte på 609,16 tirsdag, etter en oppgang på 0,29 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 2.698 millioner kroner.Et spent Wall Street har åpnet opp , selv om dagens boligtall kom inn på den skuffende siden.Toneangivende Europa-børser endte for det meste opp.Britiske FTSE 100 steg 0,25 prosent, tyske DAX 0,2 prosent, mens franske CAC 40 falt 0,1 prosent.Rentespenning i USASpenningen knytter seg til Federal Reserves to dagers rentemøte, som starter i dag. Selve rentebeslutningen kommer først i morgen, og analysesjef Roger Berntsen i Netfonds trodde mange investorer ville holde seg i ro i dag .- Når det er sagt, sjansen for en renteøkning ved dette møtet er relativt liten, dog kan man ikke utelukke en overraskelse, skrev han i tirsdagens morgenkommentar.Reuters melder at Fed denne uken igjen vil senke rentebanen, altså forventningene om hvor høyt renten trenger å gå i en økonomi der produksjon, produktivitet og inflasjon viser en svakere vekst enn i tidligere tiår.Det vil i så fall være fjerde gang på 15 måneder at den amerikanske sentralbanken tvinges til å innrømme at den såkalte nøytralrenten var for optimistisk, noe som vil trigge spørsmål om økonomiens tilstand de kommende årene.Fed vil ifølge nyhetsbyrået likevel fortsatt insistere på at lave renter og en stor obligasjonsbeholdning vil være nok til å fremme den økonomiske veksten.- De (Federal Reserve, red. anm.) er ikke langt fra å være i innstramningsmodus. Dette peker mot større tålmodighet. Risikoen for at du kommer på etterskudd med inflasjonen er mindre, fordi det ikke skal så mye til for renten å lene seg på inflasjonen, sier Macro Insight Group-gründer og tidligere New York Fed-analytiker Shehriyar Antia til Reuters.Oljeprisen i rødt igjenOljeprisen dykker ned igjen tirsdag etter gårsdagens oppgang.Brent november-olje faller 0,8 prosent til 45,60 dollar fatet, ned fra rundt 46,30 dollar da børsen stengte mandag.WTI-oljen faller 0,4 prosent til 43,15 dollar fatet.Reuters-konsensus estimerer en lagerbygging på 2,3 millioner fat for amerikanske råoljelagre i uken frem til 16. september når American Petroleum Institute (API) legger frem sine tall i kveld norsk tid.Uttalelser fra Venezuelas oljeminister Eulogio Del Pino om at tilbudet av olje må falle 10 prosent for å matche forbruket på verdensbasis tynger også.Markedet ser med spenning frem til det 15. International Energy Forum i Algerie 26.-28. september, der OPEC-medlemmer vil ha et uformelt møte med Russland om en potensiell produksjonsfrysavtale.Venezuelas president Nicolás Maduro sa ifølge Bloomberg på en pressekonferanse søndag kveld at «en avtale er nær».Liker konsum, utbyttePå Oslo Børs falt Statoil én prosent til 125,40 kroner. DNO endte ned 1,4 prosent til 7,86 kroner, mens Det norske falt 1,4 prosent til 117 kroner.Blant de mest omsatte utmerket REC Silicon og Subsea 7 seg negativt, med nedganger på hhv. 6,0 prosent til 1,10 kroner og 3,9 prosent til 81,60 kroner.På den positive siden finner vi en rekke konsum- og utbytteaksjer.Bakkafrost viste vei blant lakseaksjene med en oppgang på 6,4 prosent til 319,60 kroner. Salmar steg 4,6 prosent til 247 kroner, mens både Marine Harvest, Lerøy Seafood og Grieg Seafood endte opp 1,8-2,0 prosent. Orkla fortsatte oppgangen med 2,7 prosent til 79,85 kroner. SEB-analytiker Kenneth Sivertsen forklarer utviklingen med økt internasjonalt fokus og oppkjøp i sektoren. Aksjen gjorde et byks fredag etter at Bernstein tok opp dekning med en sterk kjøpsanbefaling .Storebrand klatret 5,1 prosent til 38,40 kroner etter at SEB har høynet fra hold til kjøp og løftet kursmålet fra 37 til 47 kroner, blant annet på utbytteforventninger.Opera steg 2,8 prosent til 55,25 kroner etter at Carnegie har gjenopptatt dekning med en kjøpsanbefaling .Røkke-aksje på pallenVinnerlisten toppes av Techstep på pluss 13,3 prosent til 5,10 kroner, foran Oceanteam Shipping med 10,4 prosent oppgang til 2,75 kroner.Akastor steg 9,4 prosent til 8,39 kroner etter etablering av et 50/50 joint venture  mellom datterselskapet AKOFS Offshore og japanske Mitsui.Det nye selskapet vil blant annet kjøpet skipet Skandi Santos fra DOF Subsea Rederi.DOF frigjør 350 millioner kroner i likviditet , og steg på sin side 2,2 prosent til 92 øre.Oslo Axess-noterte Aurora LPG var høyt på vinnerlisten etter budet fra BW LPG, men endte opp mer beskjedne 3,3 prosent til 12,50 kroner.BW LPG endte ned 1,7 prosent til 20,82 kroner.Agasti topper taperlisten med en nedgang på 73,9 prosent (51 øre) til 18 øre, men aksjen endte i realiteten da opp siden den i dag gikk eksklusive utbytte på 53 øre.Oslo Axess-noterte MultiClient Geophysical endte ned 20,3 prosent til 55 øre.Standard Drilling, med Øystein Stray Spetalen på eiersiden, falt 16,7 prosent til 1,00 kroner, mens Oslo Axess-aksjen Nordic Mining trakk ned 8,5 prosent til 86 øre.