<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkkes folk posisjonerer seg for nye oppkjøp

– Vi kjøper ikke fordi vi tror det kommer en opptur. Vi kjøper fordi vi da tror vi kan generere verdier innenfor det oljeprisbåndet vi i dag ser, sier Det norske-sjef Karl Johnny Hersvik.

Publisert 1. sep. 2016 kl. 08.02
Oppdatert 1. sep. 2016 klokken 08.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord

Før Kjell Inge Røkkes siste oljefusjon er fullført, snakker oljesjefen hans allerede om nye oppkjøp - og finansene er på plass, skriver DN.– Det har vi. Vi er jo opptatt av at det skal være en kontinuerlig prosess. Man bruker tid på å lande saker og ting, men hvis du mister momentum, blir jeg bekymret for det også, sier Det norske-sjef Karl Johnny Hersvik til avisen.Først kjøpte selskapet opp Marathons norske virksomhet for 12,6 milliarder kroner i 2014. I sommer bladde videre Aker opp 2,7 milliarder kroner for å kjøpe aksjer fra BP i tillegg til en komplisert byttehandel med henblikk på å overta oljegigantens norske virksomhet, skriver DN og peker på at selskapet også tidligere har vært gjennom flere oppkjøp og sammenslåinger. Det er Røkkes tradisjon.– Jada. Det er klart det er en spisskompetanse i Aker-systemet, sier Hersvik, som noterer seg at finansielle aktører som Carlyle og den russiske oligarken Mikhail Fridman også ønsker å kjøpe mer på norsk sokkel.– Det er mange aktører som posisjonerer seg. Så er det noen som har gjort noe, sier han til DN.