<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solid børsoppgang i Asia

Rentenyheter fra USA og stigende oljepriser er med på å påvirke stemningen i Asia torsdag.

  Publisert 22. sep. 2016 kl. 06.41
  Oppdatert 22. sep. 2016 klokken 08.03
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 236 ord
  AP Photo

  For sjette dag på rad er det torsdag morgen god stemning på de asiatiske børsene.Shanghai Composite stiger 0,75 prosent, og Hang Seng i Hong Kong klatrer 1,14 prosent.I Sør-Korea stiger Kospi 1,05 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,87 prosent, mens Straits Times i Singapore styrkes 0,22 prosent.Børsene i Japan er torsdag stengt som følge av en helligdag.Rentedom fra USAEtter to-dagers rentemøte avsa Den amerikanske sentralbanken onsdag kveld sin rentedom. Den ble at styringsrenten i USA holdes uendret på 0,25 - 0,5 prosent.Dette var helt i tråd med forventningene, og i forkant av dommen lå sannsynligheten for uendret rente på 85 prosent.I tillegg ble rentebanen kraftig nedjustert. Prognosen for de kommende to årene ble justert ned fra 1,6 til 1,1 prosent neste år og fra 2,4 til 1,9 prosent i 2018.Fed forventer fortsatt en heving av renten i løpet av året, mens neste års forventede renteøkninger er nedjustert fra tre til to.- Perioden der man har svært lave markedsrenter i svært lang tid eksisterer fortsatt. Vi har tidligere trodd at de skulle bli en syklus med aggressive renteøkninger fra Fed, men det er helt klart at det ikke kommer til å bli slik, sier Peter Kinsella i Commerzbank AG til Bloomberg News.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen opp 0,94 prosent til 47,27 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,97 prosent til 45,78 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 46,45 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.