<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gullrushet på Dvalin har startet

Aker Solutions og Aibel har sikret seg kontrakter i forbindelse med Dvalin-feltet.

Publisert 09:16 4. okt. 2016
Oppdatert 09:17 4. okt. 2016
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 204 ord
olje, oljeplattform, rigg, oljerigg

To kontrakter til Aker SolutionsAker Solutions opplyser i en pressemelding at de har sikret seg to kontrakter verdt minst 900 millioner kroner fra DEA Norge.Kontraktene gjelder levering av at et subseaproduksjonssystem, samt en rammekontrakt for vedlikehold og tjenester, på Dvalin-feltet.Leveranser for kontrakten på subseaproduksjonssystemet er ventet å begynne i første halvdel av 2018, og er ifølge selskapet verdi rundt 900 millioner kroner som vil bli bokført i fjerde kvartal.Aker Solutions og DEA Norge har også blitt enige om en rammeavtale på fem år for vedlikehold og tjenester knyttet til produksjonssystemene i den første avtalen. I rammeavtalen ligger det også en opsjon på å utvide i treårsperioder. størrelsen på rammeavtalen avhenger av arbeidet som er nødvendig.Aibel-kontraktAibel opplyser i en pressemelding at selskapet er tildelt ombyggingsjobben for å kunne ta imot Dvalin-produksjonen på Heidrun-plattformen.- Dette er en veldig viktig kontrakt for oss, sier CEO Jan Skogseth i Aibel.Tildelingen innebærer at Aibel skal bygge to nye moduler på henholdsvis 4.000 tonn (M40) og 400 tonn (H25) som skal installeres på Heidrun-plattformen.  H25 skal installeres i 2018, mens M40 skal installeres i 2019.I tillegg til bygging av modulene skal Aibel også klargjøre arealet på Heidrun og lede arbeidet med integrasjon på plattformen.Aibel oppgir ingen beløp i forbindelse med kontrakten.