<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

- Vi har hatt snittpris tett på 60 kroner

- Det er solide priser, sier konsernsjef i Nova Sea, Odd Strøm. 

Publisert 17. okt. 2016 kl. 09.55
Oppdatert 17. okt. 2016 klokken 10.03
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 332 ord

I femte episode av Oppdretterne møter vi daglig leder i eierselskapet Vigner Olaisen og en av arvingene til Steinar Olaisen, Aino Olaisen og konsernsjef i Nova Sea, Odd Strøm. De holder begge til på den lille øya Lovund i Lurøy kommune i Nordland, sammen om lag 458 andre øybeboere. I 2015 omsatte sjømatkonsernet for 1,8 milliarder kroner, det utgjør nærmere 4 millioner kroner per innbygger. Med andre ord - et historisk godt år for Nova Sea:- Det produseres for lite laks i forhold til etterspørselen og det gir historisk gode priser. I fjoråret hadde vi den høyeste snittprisen vi har hatt noen sinne. Det er nok den største faktoren bak resulatatet, sier konsernsjef i Nova Sea, Odd Strøm. Han legger til at de i tillegg har en svært kompetent stab.- Så jevnt over en solid og god produksjon, koblet opp med gode priser, gir et historisk godt år, sier Strøm.I sommer lå lakseprisen godt over 90 kroner kiloen, da HegnarTV var på besøk.- Det var faren din - Steinar Olaisen, som startet Nova Sea. Hva tror du han hadde tenkt om det markedet vi ser i dag?- Vi diskuterte prisene i et styremøte i 2011, hvor vi spurte oss selv "tror dere vi noen gang kommer til å se 50-tallet igjen", forteller Aino Olaisen, og fortsetter;- Nei, den tiden var forbi. Det var vi helt enige om. Når man hører om, og ser de prisene vi har hatt nå (red.anm: juli 2016) - er det helt uvirkelig, sier Olaisen. Dette er «Oppdretterne»HegnarTV har sommer og høst 2016 besøkt ikke-børsnoterte oppdrettsselskaper langs kysten av Norge for å ta temperaturen på pris-, marked og framtidsutsikter – og ikke minst hvordan næringen holder små lokalsamfunn i live. Fellesnevneren er at selskapene er direkte eller indirekte familieeid og drives av gründerne eller familiene bak. TV-serien består av totalt åtte episoder og vises på www.hegnar.no hver mandag fra kl.10.00. Ansvarlig redaktør og eier av Finansavisen og Hegnar.no, Trygve Hegnar, eier 0,9 av aksjene i Marine Harvest gjennom sitt investeringsselskap Periscopus.