<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker overbevist: - Sier alle de riktige tingene

Marine Harvest la frem rekordtall for 3. kvartal. Analytiker Marius Gaard i Swedbank er overbevist. 

Publisert 2. nov. 2016
Oppdatert 2. nov. 2016
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord

Onsdag morgen la oppdrettsselskapet Marine Harvest frem rekordtall for 3. kvartal. Mer om kvartalstallene her.- Resultatet er bedre enn ventet, utbytte er bedre enn ventet og det at selskapet guider positivt på volumer, pris og kostnad støtter flere utvidelser og heving av konsensus-estimatene, skriver analytiker Marius Gaard i Swedbank i en fersk oppdatering onsdag.Han peker på at de gode oppdrettsresultatene kan leses positivt også med tanke på Lerøy, Bakkafrost og Norway Royal Salmon.- I tillegg leverte Marine Harvest bedre resultat enn ventet på VAP, fôr og salg, sier Gaard.På bakgrunn av rapporten ser analytikeren 2017-estimatene opp 1-3 prosent. Han viser til at Swedbank ligger 10 prosent høyere enn konsensus, gjentar kjøpsanbefalingen og kursmål på 165 kroner.EBIT per kilo i kvartalet ble 16,90 kroner som er all-time-high.Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest.