<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er prisdriverne for eksklusive viner

Pilene i Bloombergs Fine Wine-indeks har pekt oppover gjennom hele 2016.

  Publisert 29. nov. 2016 kl. 11.55
  Oppdatert 29. nov. 2016 klokken 13.55
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 109 ord
  Dette er prisdriverne for eksklusive viner
  Pilene i Bloombergs Fine Wine-indeks har pekt oppover gjennom hele 2016.

  - Tidligere har vinmarkedet hatt stor korrelasjon mellom verdien på Forbes’ liste over verdens rikeste og industriproduksjonen i fremvoksende økonomier, forteller adm. direktør James Miles i Liv-ex. Liv-ex er en global markedsplass for gode viner, og med en årlig omsetning på rundt to milliarder pund anslår Miles at de har om lag 90 prosent av investeringsmarkedet.Ettersom indeksen prises i britiske pund har også brexit og den påfølgende pund-svekkelsen spilt en rolle i årets nærmest historiske opptur.I skrivende stund ligger Liv-ex 100-indeksen på 291,36, og er dermed opp 22,29 prosent hittil i 2016. Det seneste året er indeksen opp 21,26 prosent, mens den har falt 5,41 prosent de seneste fem årene.