<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spetalen: - Mitt livsmotto er konstruktiv paranoia

Øystein Stray Spetalen advarer mot selskaper og ledere med sterke visjoner.

    Publisert 18. nov. 2016 kl. 07.41
    Oppdatert 18. nov. 2016 klokken 12.08
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 258 ord

    Under et seminar i regi av Oslo Business Forum torsdag advarte investor Øystein Stray Spetalen mot selskaper med sterke visjoner. Han mener det er en ulempe fordi det binder selskapene og lederne til faste rammer i en verden som hele tiden er i endring, skriver Dagens Næringsliv.- Visjon er farlig, fordi alt endrer seg, sa Spetalen.Han mener ifølge avisen at vinnerne i stedet har en særlig strategi om et handlingsrom ut ifra informasjonen de hele tiden mottar, og kan utnytte seg denne. Han har av samme grunn lite til overs for økonomifaget.- Det er endringer hele tiden, i hvordan vi kommunisere, hvordan vi reiser, hvem vi møter, tidsaspektet, og at vi mottar informasjon på ulikt tidspunkt gjør at disse modellene er meget farlig å følge. Mitt store bevis på at disse ikke stemmer er at de som har skrevet bøkene som studentene må lese, har helt tomme lommebøker og så har de skjegg, sa Spetalen, ifølge avisen.Investoren viste til indianerordtaket om at "gresset råtner under den som sitter stille", og rådet publikum til ikke å være redd for å gjøre feil.- Mitt livsmotto er konstruktiv paranoia. Når du er i konkurransesituasjon, døgnet rundt, så prøver folk å angripe deg på forskjellige måter. Det er lett å bli paranoid, men bruk angrepene og forfølgelsen fra andre på en konstruktiv måte. Hvordan kan du vinne på det? Hvordan gjør du de rette beslutningene? Ikke gjem deg, for utfordringene blir du utsatt for en aller annen gang til slutt, uansett, sa Spetalen, ifølge DN.Se foredraget Øystein Stray Spetalen holdt på Investordagen 2016 Se alle foredragene på Investordagen 2016