<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

ABG-sjef blant Norges ukjente maktelite

Dagbladet trekker frem 25 navn når de rangerer Norges ukjente maktelite.

  Publisert 28. des. 2016 kl. 13.28
  Oppdatert 28. des. 2016 klokken 14.53
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 108 ord
  Knut Brundtland - Foto: Finansavisen

  Dagbladet har kåret det de mener er Norges ukjente maktelite med en jury bestående av Kjetil Try, Anita Krohn Traaseth og Bård Standal.Blant de 25 navnene som trekkes frem i rangeringen, er det flere kjente finansmenn.Juryen og avisen trekker blant annet frem finanstilsyndirektør Morten Baltzersen og administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer.Også sjef i meglerhuset ABG Sundal Collier, Knut Brundtland, er nevnt.Ifølge juryen er han en næringslivsleder med mektige venner, deriblant kjente politikere og forretningsmenn, som Jonas Gahr Støre, Jens Stoltenberg, Torstein Tvenge og Christen Sveaas.Dagbladet trekker også frem at han har opparbeidet seg en av landets største private kunstsamlinger.Se også Kapitals oversikte over NORGES 100 MEKTIGSTE KVINNER.