<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Anbefaler ti aksjer

Investtech forteller om de ti beste investeringene i Norden.

    Publisert 9. des. 2016 kl. 10.42
    Oppdatert 9. des. 2016 klokken 10.44
    Lesetid: 4 minutter
    Artikkellengde er 930 ord

    Fredag 9. desember er det åtte nye aksjer i Norden Topp 10.Dermed består listen fra av Investtech av fem svenske, en norsk, tre danske og en finsk aksje.Investtech har rangert de nordiske aksjene ut i fra sine tekniske analyser på mellomlang sikt.Dette gjøres av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling.1.   A.P. Møller - Mærsk B(MAERSKB.CO) - 8. des 2016. Siste sluttkurs: 10570 (450)A.P. Møller - Mærsk B ligger i en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen har brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 10400 kroner og videre oppgang er dermed signalisert. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette anses å svekke aksjen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt. 2.   H. Lundbeck(LUN.CO) - 8. des 2016. Siste sluttkurs: 261.2 (3.2)H. Lundbeck ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Aksjen har en mulig hode-og-skuldre-formasjon under utvikling. Etablert brudd under støtten ved 209 kroner, helst på økende volum, vil signalisere videre nedgang. Aksjen tester støtten ved ca 258 kroner. Dette bør gi en reaksjon opp, mens et brudd ned gjennom 258 kroner vil utløse et salgssignal. Positiv volumbalanse, dvs høy omsetning på dager med oppgang og lav omsetning på dager med nedgang, styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt. 3.   Sydbank(SYDB.CO) - 8. des 2016. Siste sluttkurs: 217.5 (6.9)Sydbank ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har nå dessuten falt tilbake mot gulvet i trendkanalen, noe som bør gi en reaksjon opp. Aksjen beveger seg i en rektangelformasjon mellom støtte på 197 kroner og motstand på 218 kroner. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved ca 215 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt. 4.   Melker Schörling(MELK.ST) - 8. des 2016. Siste sluttkurs: 546.5 (4.5)Melker Schörling ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 540 kroner og videre oppgang er dermed signalisert. Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt. 5.   Alfa Laval(ALFA.ST) - 8. des 2016. Siste sluttkurs: 142.5 (2.5)Alfa Laval har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen, noe som åpner for enda sterkere stigningstakt. Aksjen har gitt kjøpssignal fra glidende snitt-indikatoren, noe som også signaliserer oppgang. Aksjen har støtte ved ca 139 kroner. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette anses å svekke aksjen. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt. 6.   Thule Group AB(THULE.ST) - 8. des 2016. Siste sluttkurs: 129.75 (3)Thule Group AB ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 128 kroner og videre oppgang er dermed signalisert. Aksjen anses teknisk positiv på middels lang sikt. 7.   Konecranes Oyj(KCR1V.HEX) - 8. des 2016. Siste sluttkurs: 36.59 (2.33)Konecranes Oyj har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen. Dette signaliserer enda sterkere stigningstakt. Kursen har steget kraftig etter kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 24.95 euro. Objektivet ved 36.53 euro er nå tatt ut, men formasjonen signaliserer fortsatt utvikling i samme retning. Aksjen har støtte ved ca 31.00 euro. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette anses å svekke aksjen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt. 8.   Statoil(STL.OL) - 8. des 2016. Siste sluttkurs: 151.2 (2.3)Statoil har brutt opp fra en tilnærmet horisontal trend. Dette signaliserer en fortsatt sterk utvikling, og aksjen har nå støtte ved eventuelle reaksjoner tilbake mot taket i trendkanalen. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 148 kroner og videre oppgang er dermed signalisert. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt. 9.   Industrivärden C(INDUC.ST) - 8. des 2016. Siste sluttkurs: 164.8 (0.5)Industrivärden C ligger i en stigende trend, men tester nå taket i trendkanalen. Dette kan gi en reaksjon ned, mens aksjen på sikt indikerer videre oppgang innenfor trendkanalen. Aksjen ga kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 141 kroner. Videre oppgang til 176 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har også brutt opp gjennom motstanden ved ca 162 kroner og videre oppgang er dermed signalisert. Volumbalansen er negativ og svekker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt. 10.   Lundin Petroleum(LUPE.ST) - 8. des 2016. Siste sluttkurs: 185.1 (4.6)Lundin Petroleum har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen. Dette signaliserer enda sterkere stigningstakt, men den sterke oppgangen kan gi reaksjoner tilbake på kort sikt. Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 136 kroner. Videre oppgang til 191 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har støtte ved ca 160 kroner. Positiv volumbalanse, dvs høy omsetning på dager med oppgang og lav omsetning på dager med nedgang, styrker aksjen på kort sikt. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette brukes som et salgssignal. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.