<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dollaren gir hodebry - stup før Super Mario

Valutabevegelser stjeler oppmerksomhet. Følg utviklingen her.

  Publisert 16. des. 2016 kl. 07.50
  Oppdatert 16. des. 2016 klokken 07.53
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 166 ord
  Ahn Young-joon

  Asiatiske børser utvikler seg blandet fredag.Valutabevegelser stjeler mye oppmerksomhet. Kinesiske yuan er på sitt laveste mot amerikanske dollar siden mai 2008.Dollaren gir hodebryKinas sentralbank fastsatte den daglige midtkursen til 6,9508 per dollar, sammenlignet med siste sluttkurs 6,9478.Kinesiske myndigheter har hivd seg rundt for å bremse kapitalflukten og å ta av valutareservene for å forsvare yuanen, etter at Federal Reserve hevet renten og sendte dollaren til sine høyeste nivåer på 14 år.Large cap-indeksen CSI 300 stiger marginalt, mens Shanghai Composite er helt uendret.I Japan svekker også yenen seg mot dollar, noe som gir store eksportører et løft. Nikkei stiger 0,7 prosent og den bredere Topix-indeksen 0,5 prosent.Spillgigant stuperNintendo stuper 4-5 prosent før lanseringen av sitt første smarttelefonspill «Super Mario Run» på Apples iOS. Analytikere karakteriserer lanseringen som svært viktig for selskapet, men også risikabel.Ellers i Asia- og Stillehavsregionen faller Sydney-børsen 0,1 prosent, tynget av gruveaksjer. Newcrest Mining og Evolution Mining faller kraftig.I Sør-Korea stiger Kospi-indeksen 0,3 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong er opp 0,1 prosent.Asia-oversikten her.