<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjeldsavtale i boks for rederi

Jinhui Shipping har inngått en gjeldsavtale med flere store långivere. 

  Publisert 29. des. 2016 kl. 07.14
  Oppdatert 29. des. 2016 klokken 07.43
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 180 ord
  Jinhui Shipping - bildet er hentet fra selskapets Q3-rapport 2012

  Tørrbulkrederiet Jinhui Shipping melder torsdag at en avtale mellom tjuefem datterselskaper (låntakere) og fire store långivere er i boks, og at den trådde i kraft 28.desember. Betingelsene i restruktureringsavtalen tilsier at låntakerne bare skal betale 50 prosent av hvert avdrag i en periode frem til 31.desember 2018, mens de resterende 50 prosent skal betales innen to virkedager etter perioden i 2019. Videre vil alle finansielle lånebetingelser i kredittfasilitetene ses bort i fra i den gjeldende perioden, og de nevnte datterselskapene må også betale en økt margin på 0,75 prosent frem til utgangen av 2018, samt en økt margin på 0,50 prosent etter det til lånene er betalt. "Restruktureringen av gjelden vil hjelpe konsernet å opprettholde likviditet og finansielle ressurser til å kunne "ri av stormen" i tørrbulkmarkedet", heter det i meldingen fra selskapet.Ved utgangen av tredje kvartal hadde konsernet lån på skipene på totalt 264.192.000 dollar, derav kortsiktig gjeld som utgjorde 41 prosent, mens den langsiktige gjelden utgjorde 59 prosent.Med den nye gjeldsavtalen vedtatt, ville den kortsiktige og langsiktige gjelden være på henholdsvis 24 prosent og 76 prosent ved utgangen av tredje kvartal.