<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Ikke-OPEC land kutter

For første gang på 15 år ligger det an til at ikke-OPEC land vil kutte oljeproduksjonen. 

    Publisert 10. des. 2016 kl. 15.59
    Oppdatert 10. des. 2016 klokken 16.05
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 95 ord

    Ifølge Bloomberg har ikke-OPEC land forpliktet seg til å kutte oljeproduksjonen under lørdagens oljemøte.Det skal være første gang på 15 år at ikke-OPEC land foretar produksjonskutt. Rusland og flere andre ikke-OPEC land har forpliktet seg til å kutte neste års oljeproduksjon med mer enn 600.000 fat per dag, heter det fra en delegat med kjennskap til saken.Det skjer drøye to uker etter at OPEC-landene besluttet å kutte sin egen oljeproduksjonen med 1,2 millioner fat per dag.Det er fortsatt uklart om kuttene inkluderer naturlig nedgang i oljeproduksjon fra land som Mexico, eller om det er rene produksjonskutt.