<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Investorer gjør to feil når de venter på en korreksjon

- Ikke vent med å kjøpe aksjer til markedet faller, sier finansprofessor.

  Publisert 29. des. 2016 kl. 08.36
  Oppdatert 29. des. 2016 klokken 08.55
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 238 ord
  Michael Probst

  Mange venter at de amerikanske markedene skal stige til nye høyder. Til tross for at gårsdagens børsfall på Wall Street legger en kortsiktig demper på at Dow Jones vil nå magiske 20.000 før nyttår, har det generelt vært svært god stemning på USA-børsene. Investorer som venter på børsfall, kan imidlertid være i ferd med å gjøre to store feil, ifølge professor i finans ved Wharton School of Business og forfatter av den kjente boken "Stocks for the Long Run", Jeremy Siegel.- Når investorene forventer en betydelig nedgang - la oss si 20 prosent - glemmer de ofte det faktum at aksjemarkedet faktisk kan stige mellom dagens nivå og den stor nedgangen, sier Siegel til CNBC.- La oss si at markedene stiger 30 prosent i mellomtiden. Da ville det vært bedre om de bare satt med posisjonene sine, fortsetter Siegel.Men det stopper ikke der. Ifølge professoren vil investorene i tillegg ha rabattert inn frykten de vil føle når det lenge etterlengtede børsfallet faktisk skjer. Faller markedet 20 prosent, tar det lang tid før disse investorene kommer tilbake, mener Siegel.Så i stedet for å vente på et børskrasj eller korreksjon, oppfordrer han investorene til å kjøpe aksjer nå.- Jeg ser på lavkonjunkturen i inntjeningen, og jeg tror den er over. Det vi ser er en meningsfull akselerasjon. Rentene går opp, men er fortsatt svært lave. Jeg mener at aksjer fortsatt har større oppside enn obligasjoner og andre investeringer, sier Siegel til CNBC.